AVION S GREŠKOM, HILJADE PUTNIKA U OPASNOSTI?! Prizemljena čitava flota aviona BOING 737 MAX!

[ad_1]

Podsetimo, etiopski putnički avion, marke boing 7373 max sa leta ET 302, koji je poleteo iz Adis Abebe ka Najrobiju, srušio se u nedelju ujutro svega šest minuta od poletanja. Kako su saopštili zvaničnici Etiopijan erlajnsa svi ljudi koji su bili u njemu, 149 putnika i osam članova posade, poginuli su.

Loading...

Na konferenciji za medije takođe je saopšteno da je pilot, čim je poleteo, počeo da prijavljuje da ima tehničkih problema zbog čega je tražio hitno vražanje na aerodrom s kog je poleteo. 

Kompanija Boing saopštila je da je primila vest o avionskoj nesreći, a Ethiopijan erlajns je doneo odluku da prizemlji cxelokupnu flotu boinga 737 MAX8, iako su te letelice, kao i ona koja se srušila, tek nedavno stigle u Etiopiju i to potpuno nove. 

(FOTO) UKLETI AVION?! MISTERIJA leta iz Adis Abebe – Boing 737 pada odmah po poletanju, više od 300 MRTVIH U DVE NESREĆE POD ČUDNIM OKOLNOSTIMA!

– Iako još uvek ne znamo tačan uzrok pada, morali smo da donesemo odluku da prizemljimo deo naše flote, kao dodatne mere predostrožnosti – saopšteno je iz te avio-kompanije. 

Prema podacima sajta „Flajtradar24“, Ethiopijan erlajns poseduje četiri 737 MAX 8 aviona, ne računajući onaj koji se sručio u nedelju ujutro. 

Zbog nesreće u Etiopiji i Kina je odlučila da bude na oprezu, pa je iz Pekinga naređeno svim kineskim avio-kompanijama da suspenduju sve letove boinga MAX 737, preneo je Rojters.

Da podsetimo, prethodna nesreća dogodila se 29. oktobra 2018. godine, kada se Boing 737 MAX kompanije Lion Air srušio 12 minuta po poletanju u Javansko more. Kako je tada pisao BBC, taj avion nije ni trebalo da poleti. Slično kao etiopijski avion, i avion koji je pao u Džakarti bio je star svega dva meseca, sa svega 800 sati leta.

[ad_2]
Source link

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *