Danas prohladno sa padavinama! Uveče drastična promena vremena, evo i GDE!

[ad_1]

AUTOR:

DATUM I VREME:
11.03.2019. 07:11 – 11.03.2019. 08:45

Loading...
Hladnoća, vetar, mraz

Hladnoća, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

U Srbiji će danas biti oblačno, hladnije, mestimično sa kišom. Posle podne i uveče u planinskim predelima kiša ce preći u sneg, uz formiranje odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, dok se na severu očekuje prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od pet do 10 , a najviša dnevna od 10 do 14.

U Beogradu će biti oblačno, hladnije, povremeno s kišom.

Jutarnja temperatura oko devet, najviša dnevna oko 11 stepeni.

„Red kiša, red sunce“ je rečenica koja na najbolji način opisuje vremenske prilike koje nas očekuju tokom ove nedelje, ali i do kraja marta, budući da će se sunce i prolećne temperature smenjivati sa kišom, susnežicom i ulaskom u minus.

Oblačno vreme koje je u toku noći zahvatilo predele Bačke premestilo se na teritoriju cele zemlje i donelo kišu i osetan pad temperature. Prolećna 21 stepena, koliko je juče zabeleženo u pojedinim krajevima Srbije odneli su oblaci i doneli potpunu promenu godišnjeg doba.

– Tokom današnjeg dana nas očekuje povremena kiša, a na zapadu i jugozapadu zemlje će padavine biti najobilnije, dok se u brdsko-planinskim predelima prognozira čak i sneg. Tokom čitavog dana duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura će se kretati između 8 i 14 stepeni Celzijusa – kaže za „Blic“ meterolog Đorđe Đurić i dodaje da se tokom celog dana očekuje konstatni pad temperture.

Drugi dan ove radne nedelje donosi potpunu promenu vremena, dodatni pad temperature i jak vetar.

– U utorak ujutru se u južnim i zapadnim krajevima zemlje očekuje sneg budući da postoje uslovi za ovu vrstu padavine. Na severu zemlje će biti suvo i sunčano vreme, dok se u toku dana u nižim krajevima zemlje prognozira kiša, a brdsko-planinskim predelima sneg – objašnjava Đurič.

U Beogradu i Vojvodini će u utorak biti suvo uz umern sverozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura u celoj Srbiji krataće se između 3 i 11 stepeni.

Sneg, zima

Sneg, zima, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Sreda donosi hladano jutro sa mrazem i temperaturama u minusu.

– Najavljuje se slab i umeren mraz, ali će temepratura dosta pasti, te se očekuje da ujutru živa u termometru bude između minus 5 stepeni i nultog stepena. Tokom dana se očekuje suvo i malo toplije vreme, a maksimalna dnevna temperatura će biti između 8 i 14 stepeni.

Četvrtak donosi još hladnije vreme i ponovni pad temperature što će dovesti da u pojedinim krajevima zemlje pada sneg i da četvrtak bude najhladniiji dan ove nedelje.

– U toku čitavog dana dominiraće naoblačenje sa kišom koju će u pojedinim krajevima pratiti i sneg. Temperatura će konstantno biti u padu, te se očekuje da bude u rasponu od 4 do 10 stepeni – navodi Đurić.

Već u petak dolazi do promene vremena i skoka u temperaturi, te se proleće polako vraća na „mala vrata“, ali ne zadugo, budući da se očekuje ponovni pad temperature koji će pratiti kiša i oblačnost.

– Petak donosi otpoljenje, očekuje se suvo vreme koje je uvod u topli vikend. Subota i nedelja će biti pravi prolećni dani sa prolećnim temperaturama, te tada očekujemo da vreme bude sunčano, a da živa u termometru bude oko 20. podeoka – najavljuje Đurić.

Međutim, ovo otpoljenje neće dugo trajati, jer se već iza vikenda sprema zahlađenje, pad temeprature i kiša.

– Ovo proleće koje dolazi za vikend biće kratkog daha, vrlo brzo će ga smeniti pad temperature. Očekujemo stalno smenjivanje vremenskih uslova koje će trajati do kraja marta, te nas sve do tada očekuju konstantne varijacije i promene u temperaturi – zaključio je Đurić.

 

 



[ad_2]
Source link

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *