„Ako me Tramp pozove, ODMAH UKIDAMO TAKSE, a Srbija da ne kupuje u Moskvi“: HARADINAJ SE UPLAŠIO SVOJIH UČITELJA

Haradinaj je rekao da tzv. Kosovo nije zatvorilo vrata za takse

Takozvani kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji sporazum kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao lažnu državu Kosovo.

Haradinaj je u jednoj televizijskoj emisiji ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim rečima, „postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju tzv. Kosova i Srbije“.

Loading...

– Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da (tzv.) Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsednik Tramp pozove strane, odmah ukidamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno – postoji ugovor – precizirao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da tzv. Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju.

– Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružje u Moskvi u vrednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmotriti naš stav o taksi – rekao je Haradinaj.

 

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *