BRATSKA PODRŠKA JASNA! PORUKA PREDSEDNIKA RUSKE FEDERACIJE! Putin: NATO, odbij od Srbije!

Prošlo je vreme kada su Amerikanci radili po svetu šta i kako hoće. Mi sada možemo da zaštitimo i Srbiju i sve ostale prijatelje i partnere u svetu

Ruski lider Vladimir Vladimirovič Putin poručio je juče NATO paktu i zapadnim moćnicima da se agresija na Srbiju nikada više neće i ne može ponoviti!

Putin naglašava da je nepovratno prošlo vreme kada su Amerikanci radili po svetu šta i kako hoće, otvoreno kršeći sve međunarodne propise i zakone. Moskva je sada, naglašava šef ruske države, dovoljno jaka da zaštiti i Srbiju i sve svoje prijatelje i partnere u svetu.

Loading...

Došlo novo doba

Predsednik Putin kaže da su definitivno propali pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta i da se ravnoteža u međunarodnim odnosima polako vraća.

– Najbolji primer delovanja samo jednog centra moći jeste bombardovanje nekadašnje Jugoslavije, odnosno Srbije. Zapad je često ostajao gluv na stav Moskve o pokretanju vojnih sukoba, a primer toga je nezakonito bombardovanje SRJ od strane NATO 1999. godine i vojnih operacija Severnoatlantske alijanse u BiH 1995. godine. Zašto su to oni radili? Odgovor je veoma jednostavan: Zapad sluša samo snažne glasove – rekao je Putin, a prenosi televizija NTV. Prema njegovim rečima, sada živimo u drugačijem dobu.

– Rusija je uvek insistirala na tome da uporedo s odbranom svojih interesa moramo da poštujemo i interese drugih, naših prijatelja i partnera u svetu. Tako ćemo graditi dobre odnose sa kolegama. I mislim da nikome više nije tajna da mnogi naši partneri sada radije pribegavaju poštovanju međunarodnog prava jer se ravnoteža u svetu uspostavlja – poručio je Putin.

Komentarišući ove navode, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da životi koji su izgubljeni tokom NATO bombardovanja nisu bili greška, već zločinačka namera.

– Radilo se planski i sa namerom da se istrebi čitav jedan narod. Međutim, kada danas žale zbog civilnih žrtava, pitamo se šta je sa našim vojnicima i policajcima? Za njima ne treba da žalite? Zašto za njima ne žalite kada znate da su, na primer, u bombardovanju bolnice ‘Dragiša Mišović’ stradali i civili i gardisti? Nijedna kasarna u samostalnoj i suverenoj zemlji nije legitimna meta! NATO je napao Srbiju bez odluke SB UN, agresija nije bila nikakav rat, već je tim zločinom NATO pokušao da opravda svoje postojanje – naglašava Vulin.

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je Putin ne samo srećom već i sopstvenom politikom došao u poziciju da ovo javno kaže.

Snažan saveznik

– Rusija nikada nije zaboravila NATO agresiju protiv Srbije, koju je doživela ne samo kao poniženje već i kao svesno gaženje međunarodnog prava. Sada je opet dovoljno jaka da štiti ne samo sebe i samo svoje saveznike, već i da postane sve ozbiljniji faktor odbrane od agresija širom sveta, kao na primer u Siriji, a sada i Venecueli. Rusija je u mogućnosti da zaštiti i interese Srbije ako joj se Beograd bude obratio za pomoć – podvlači Pavić.

 

Izvor: Informer.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *