STIŽU BOLJI DANI ZA PENZIONERE: Ukidaju se penali za penzije?!

Ministar za rad Zoran Ðorđević je posle sednice SES najavio „dubinsku analizu“ problema.

Stav države o kaznenim poenima za prevremeni odlazak u penziju biće poznat u narednih dvadesetak dana, a ovo će biti jedno od glavnih pitanja na novoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta sredinom aprila.

Tako će se država posle pet godina od uvođenja penala, prvi put ozbiljno pozabaviti ovim problemom, a najavljeno je da će do tada i ministarstvo rada i finansija izaći sa svojim predlozima i mogućnostima.

Loading...

Potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović, pokretač ove inicijative, smatra da je uspeo da nadležnima „približi priču“ i da se ovaj problem bliži rešenju.

– Nelogično je da neko ko je odvajao 40 godina doprinos zbog nedovoljnog broja godina starosti plaća penale, kaže on i dodaje da se kazneni poeni mogu obračunavati dok penzioner ne dostigne starosnu granicu od 65 godina – a onda bi ih trebalo ukinuti.

Ministar za rad Zoran Ðorđević je posle sednice SES najavio „dubinsku analizu“ problema, a Mihajlović smatra da ta analiza podrazumeva u stvari računicu koliko će državu to da košta.

– Mislimo da to nije veliki izdatak za državnu kasu i PIO fond. Verujemo da će država imati sluha za ljude koji su na ivici egzistencije i koji godišnje zbog propisa gube dve cele penzije – kazao je Mihajlović.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Alo.rs/ Večernje novosti/ M. I.

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *