Stravično upozorenje! ALBANCI PARAMA IZ EU SPREMAJU RAT?! Švajcarski ambasador RASKRINKAO LAŽNU DRŽAVU!

Vlasti u Prištini plaćaju lažne ratne veterane OVK novcem koji im međunarodna zajednica daje za finansiranje projekata za potrebe građana, objavio Žan-Iber Lebe, koga su Albanci zbog toga žestoko napali

Albanske vlasti na Kosovu zloupotrebljavaju milione evra koje kao donaciju i pomoć dobijaju sa Zapada da bi finansirali terorističku OVK!

Ovo tvrdi Žan-Iber Lebe, švajcarski ambasador u Prištini. Lebe kaže da međunarodna zajednica Prištini daje novac za projekte čiji je cilj unapređenje života građana, a Tači, Haradinaj i ostali te pare onda koriste za plaćanje lažnih ratnih veterana.

Loading...

Klasičan kriminal

Ambasador Lebe otvorio je fabriku flaširane vode u Srbici na Kosovu i tom prilikom je direktno optužio albanske političare za proneveru i nenamensku potrošnju evropskih fondova.

– Privremene institucije u Prištini plaćaju lažne ratne veterane i to novcem koji im međunarodna zajednica daje za finansiranje ključnih projekata za potrebe građana. Nije normalno da Kosovo dobija novac sa Zapada, a da ga zloupotrebljava, posebno plaćanjem lažnih veterana – istakao je švajcarski ambasador.

Malinović: Poruka da to tako više neće moći
General Sreto Malinović ocenjuje da je švajcarski ambasador neobično iskreno za diplomatu izneo stav o potezima Prištine.

– Verujem da je time želeo da im jasno stavi do znanja da međunarodna zajednica to neće tolerisati i finansijski podržavati – naglašava Malinović.

Ova optužba izazvala je pravu političku buru na Kosovu, a među prvima je reagovao Nasim Haradinaj, šef Udruženja ratnih veterana i brat od strica Ramuša Haradinaja. Nasim, koji je poznat po tome što se javno hvali ubistvima, optužio je ambasadora da zloupotrebljava funkciju.

– Švajcarski ambasador zloupotrebljava i funkciju i situaciju. On ima svoje veterane u Švajcarskoj, a deo lažnih veterana su i sam ambasador i Švajcarska. Neka oni lepo dođu i pomognu Prištini da identifikuje navodne lažne veterane… – cinično je poručio Haradinaj.
Komentarišući sve ove navode, penzionisani pukovnik Veselin Šljivančanin kaže da su Albanci ogrezli u kriminalnim radnjama i da to postaje sve očiglednije.

– Oni ne poštuju ni one zakone koje su navodno sami usvojili. Sve rade nelegalno i van zakona, a ne poštuju ni Rezoluciju 1244 SB UN koja im brani formiranje paravojske. I za tu takozvanu ‘vojsku Kosova’ treba im veliki novac, pa evropske pare sigurno koriste van propisa. Dobro je da su to shvatili i ljudi sa Zapada. Kada su se i oni oglasili, mogu samo da pretpostavim koliko se to otrglo kontroli. Jako je opasno sve to što Priština radi – upozorava Šljivančanin.

Pretnja za region

Marija Đorić, stručnjak za borbu protiv terorizma, podvlači da je izjava švajcarskog ambasadora veoma ozbiljna.

– Diplomate nikada ne daju izjave tek tako. Albanci na Kosovu pod firmom veterana finansiraju paravojne jedinice, što je velika pretnja za čitav region – zaključuje Đorićeva.

Izvor: Informer.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *