SRAMOTA! HRVATSKI NOVINAR ŽESTOKO OPLEO PO NOVAKU! „Đoković je isfrustiran jadničak, koji glumi gospodina a u stvari se ponaša kao razmaženi klinac!“

Hrvatski novinar napisao sastav na temu „Žašto ne volim Novaka Đokovića“

Hrvatski novinar portala Telesport, napisao je veoma opširan tekst o najboljem srpskom teniseru. Tema ovog teksta je bila „Zašto ne volim Novaka Đokovića“.

Povod za ovu podužu priču je Novakova eliminacija sa ATP Majamija i njegova reakcija na poraz.

Loading...

„Pričalo se tu još o koječemu, samo da bi odjednom istaknuo kako su ga poremetile i neke stvari izvan terena, ali i da nije bio sasvim zdrav. Nije to, međutim, ništa toliko novo za Noleta; kada kola krenu nizbrdo, neretko se već na terenu krene ponašati poput razmaženog klinca. Dovoljno je uočiti neverbalnu komunikaciju, pa i površno poznavati psihologiju — obično krene gestikulirati ili napravi kakvu grimasu, ponekad u neverici pogleda prema boksu, a najmilije mi je kad se cinično cereka sebi u bradu, kao da želi reći “ma, nemoj me jebat da možeš igrati toliko dobro” – napisao je Ivan Mlinarić dodajući kako je nervozan i arogantan, ili da se kiselo smeje ka svojoj loži, uz ponašenje „razmaženog klinca“.

„Naprosto su Federer i Nadal svet za sebe; dva obična, normalna i skromna tipa.  Obojicu je zbog toga lagano voleti, a pogotovo Federera zbog načina na koji igra i dominira; Nadal je također spektakularan i oko sebe fura tu auru neverovatnog borca. S druge strane, Nole se nikada nije činio tako iskrenim ili autentičnim i još se k tomu usudio umešati u tu romantičnu idilu ili dramu, i to na kakav način — njegova je dominacija ‘negledljiva’, teška i ružna za protivnike, kao da nikom ne uliva nadu u drugačije sutra. Šalu na stranu; iz tog ‘progonstva’ ili života u senci Federera i Rafe rodila se Đokovićeva frustracija koja zna eksplodirati, kao u onom poznatom slučaju u Madridu kad je gotovo celi meč ratovao s publikom.“ – nastavio je Mlinarić u istom tonu

„Povrede koje Đoković spominje verovatno su sitnice koje more hiljada tenisera ima i dogovor je da se o tome ne priča, pogotovo zato jer najčešće niti ne smetaju igračima. Tenis je, uostalom, gospodski sport; okej, mogu razumeti potrebu za drugačijim ili politički nekorektnim igračima, ali Đoković radi upravo suprotno od onoga čemu stremi — želi biti gospodin i omiljen poput Dvojke, a neretko ne može biti takoreći običan u porazu. Zato bi tu misao — ‘kad sam na vrhuncu, obojica znamo da si mali miš za mene’ — Nole trebao zadržati samo za sebe. Drugim riječima, trebao bi ugušiti svoj ego.“ – dodao je hrvatski novinar.

Za kraj je ipak rekao da ceni Novaka koliko toliko ali da nikad neće biti kao „Dvojka“.

„Sve u svemu, Noleta sam manje-više uvek cenio, a stekao sam utisak kako ga u poslednje vreme sve veći broj teniskih poklonika sve više ceni, što je apsolutno zaslužio. Pa, opet, kao da uvek postoji neka zadrška prema njemu. Cenimo ga kao igrača, ali ga kao sportistu baš i ne volimo. Ne volimo ga i ne obožavamo ni blizu kao Dvojku. I možda će jednog dana Nole prestići tu dvojicu i postati najveći svih vremena, nešto što ga već ‘večno’ održava na životu i na neki način postaje njegova opsesija. Ali, uprkos tome što ćemo ga još više ceniti, nekako duboko u sebi znaćemo da zapravo nikada nije bio poput Njih. Nikada nije bio takav gospodin, nešto za čim samo tiho čezne“ – zaključio je Mlinarić .

 

Izvor: Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

SVI SU GLEDALI: Evo šta su Jelena i Novak radili na tribinama !

Otvaranje „Adria Toura“ u Beogradu je bio spektakl posebne vrste. Gledali smo najpre egzibiciju na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *