DAČIĆU ODUZETO PRAVO DA ODGOVORI! Srpski šef diplomatije tražio da Pacoli napusti sastanak, Albanac uputio SRAMNU PROVOKACIJU!

Albanski ministar inostranih poslova Gent Cakaj poručio je na ministarskom sastanku u Berlinu srpskom ministru Ivici Dačiću da je zbog njega 28 godina izbeglica. Dačić ostao bez prava na odgovor.

Na ministarskom sastanku Berlinskog procesa u Varšavi, šef srpske diplomatije Ivica Dačić zatražio je juče da tzv. kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ne prisustvuje sastanku, a kada je to čuo albanski ministar inostranih poslova Gent Cakaj, obratio se Dačiću nazvavši njegovu retoriku prevaziđenom.

– Dačićev govor je potpuno prevaziđena retorika bez smisla. Dačić je 28 godina u politici i zbog toga sam ja 28 godina izbeglica- kazao je Cakaj, koji je poreklom sa Kosova, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Loading...

Na to je šef srpske diplomatije zatražio reč, ali mu je, kako tvrdi list, predsedavajući sastanka nije dao.

Gazeta podseća da je ova epizoda usledila nekoliko dana nakon incidenta na diplomatskoj konferenciji o klimi na Zapadnom Balkanu u Tirani, kada je srpska delegacija odbila da učestvuje na skupu zajedno s kosovskom, zatraživsi da Kosovo bude predstavljeno fusnotom i logom Unmika.

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *