PUTIN POZVAO VUČIĆA U STRANU, a onda je usledila KLJUČNA REČENICA! Svi ostali u šoku!

Predsednik Vučić u Pekingu prisustvuje forumu „Pojas i put“, gde se sastao sa najvećim svetskim državnicima. Danas je na redu bio sastanak sa predsednikom Putinom, gde su dva državnika još jednom potvrdila izuzetno blisku saradnju srpskog i ruskog naroda.

– Imao sam mnogo sastanaka danas. Svakako najvažniji je bio susret sa Putinom. Analizirali smo kompletne odnose i konstataovali smo da je važno da trgovinska razmena nastavi da se uvećava. Postali smo pouzdan partnter Rusiji u poslednjih nekoliko godina – rekao je Vučić novinarima.

Ekonomska i vojna saradnja je bila jedna od ključnih tema razgovora dva velika državnika.

Loading...

– Pokazao sam im fotografije početka izgradnje gasovoda kroz Srbiju. To je projekat vredan više od milijardu i po dolara. Razgovarali smo i o inovacijama i upotrebi nuklearne energije u medicinske svrhe. Veoma sam zadovoljan razgovorom.

– Razgovarali smo o vojno-tehničkoj saradnji i konstatovali da je zahvaljujući brojnim sporazumima Srbija postala mnogo snažnija zemlja.

Tema je svakako bila i situacija na Kosovu, a predsednik Vučić je rekao da je ruski predsednik bio zaprepašćen tretmanom Srba u južnoj pokrajini.

– Putin je bio zaprepašćen time da su Albanci pokušali da zabrane Srbima izlazak Srbima na izbore. Čudno me je pogledao. Ja sam samo slegnuo ramenima. Ja ne mogu da razumem šta se cilj Albancima. Važno je da imamo podršku Rusije. Odvojili smo se na pet minuta i razgovarali nasamo što je meni veoma bilo važno. U jednom momentu je rekao da će pomagati Srbiju i neće dozvoliti da bilo ko i na bilo koji način dira Srbiju i napada našu zemlju.

– U Berlinu će biti svi koji su priznali Kosovo. Nija nam pozicija laka i jednostavna ali posle razgovora sa predsednikom Sijem i predsednikom Putinom čini mi se da smo učvrstili našu poziciju.

Samit u Pekingu je jedna od najvećih šansi za našu zemlju.

– Ovaj samit mnogo znači za našu malu zemlju. Srbija se spominje u prajm tajmu na najvećim svetskim televizijama. Ovakva reklama bi nas koštala na desetine miliona dolara. Ovo je velika čast za Srbiju – rekao je Vučić.

Na kraju je predsednik dodao da će novi krak Koridora 10 biti otvoren 15. maja.

Predsednik je po pitanju taksi koje su takozvane kosovske vlasti uvele na robu iz centralne Srbije imao oštru poruku za Prištinu.

– Nek ukinu takse i imaće dijalog. Mislite da će biti dijaloga ako ne ukinu takse? Neće. Verujte mi na reč. Makar mi stavili glavu na panj. Šta hoćete? Da odem u Berlin da vam nešto potpišem? Ništa slično se neće dogoditi – rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da odluku o raspisivanju vanrednih izbora neće doneti pre 10. maja.

– Prvo nam ostaje da donesemo mere oko Prištine jer ovo više nema nikakvog smisla – naglasio je Vučić.

 

Izvor: Srbija Danas

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *