STRAVIČNA TRAGEDIJA U BEOGRADU: Mrtav pijan sa 2 promila alkohola pokosio ženu na PEŠAČKOM PRELAZU

Starija žena poginula je u stravičnom saobraćajnom udesu danas oko 17.30 sati u Bulevaru umetnosti na Novom Beogradu kada je na nju, na pešačkom prelazu, automobilom marke „reno megan“ naleteo vozač pod dejstvom alkohola, saznaje „Blic“.

– U Bulevaru umetnosti, u visini broja 10, putničko vozilo oborilo je pešaka na pešačkom prelazu. U pitanju je starica čiji identitet i dalje nije poznat, a ona je preminula na licu mesta – potvrdili su za „Blic“ iz MUP Srbije.

Loading...

Kako „Blic“ nezvanično saznaje, ženu je na pešačkom prelazu udario mladić T. P. (28), a automobil je završio tridesetak metara dalje u suprotnoj traci. Kako su javili naši reporteri sa lica mesta, delovi automobila su rasuti po kolovozu u dužini od nekoliko desetina metara, što najbolje ilustruje koliko je jak udarac bio.

Kako saznajemo, T. P. je presekao dve trake, i u velikoj brzini izgubio kontrolu nad vozilom, prvo udario u semafor, a zatim pokupio ženu koja je stajala baš na razdelnom ostrvu.

– Primili smo poziv u 17.36, naša ekipa je odmah izašla na teren, ali ženi nije bilo spasa – kažu za „Blic“ iz Hitne pomoći.

Policijske ekipe takođe su na terenu i vrše uviđaj, a vozač automobila koji je izazvao tragičnu nesreću odmah je podvrgnut alko testu.

Prema nezvaničnim informacijama, T. P. je imao čak 1,93 promila alkohola u krvi u trenutku kada je skrivio tragičnu nesreću.

Iako u ovom slučaju očigledno to nije imalo preveliki uticaj, Novobeograđani poslednjih dana na sve načine pokušavaju da skrenu pažnju da u mnogim ulicama, pa i u najprometnijim bulevarima u kojima se često vozi i brže nego što je to dozvoljeno, ne rade semafori.

TEŠKO PIJANSTVO SA 1,93 PROMILA ALKOHOLA

Kako ističu stručnjaci sa 0,2 promila alkohola u krvi dolazi do smanjenja koncentracije vozača, sa 0,2 do 0,5 javlja se opuštenost, vozači postaju „hrabriji“, pospaniji, veseliji, bezbrižniji, ali ujedno i mnogo opasniji po okolinu.

Sa preko 0,5 promila alkohola u krvi javlja se smanjena sposobnost opažanja i reagovanja, kao i procena rastojanja, a od 0,8 do 1,2 nastaje slabljenje perifernog vida, euforija…

Sve preko 1,2 promila alkohola u krvi je početak potpune nesposobnosti za vožnju, a od 1,5 promila pa naviše tretira se kao teško pijanstvo.

Pre nekoliko dana policija je zaustavila jednog Ubljanina sa čak 3,24 promila alkohola u krvi! Kako su istakli lekari „pravo je čudo kako čovek nije bio u nesvesti“.

Ipak, saobraćajni policajci pamte i neke još šokantnije rezultate.

Izvor: Blic

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …