20 GODINA OD NATO AGRESIJE! Predsednik najavio vojnu paradu i moleban: Nemojte godišnjicu stradanja zvati „bombardovanjem“!

Na ulicama specijalne jedinice, na nebu migovi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će 24. marta, molebanom i vojnom paradom, biti obeležena 20. godišnjica od početka NATO bombardovanja.

– Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha, već je vođena gotovo svim sredstvima – političkim, medijskim – rekao je predsednik za RTS.

Loading...

On je istakao da nije reč o bombardovanju, jer je to samo tehnički termin, već da je ono što se dogodilo bila agresija na jednu suverenu zemlju, koja to ničim nije zaslužila, a podnela je strašne žrtve.

Srbija, uprkos činjenici da nije vodila najpametniju i najmudriju politiku, ničim nije zaslužila to i nije odgovorna za NATO agresiju, a „strašno je kakve je žrtve imala – od male Milice i Sare, do mnogih vojnika i policajaca koji su stradali, a koji su samo štitili zakon“.

– Mi ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanim. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji Srpske crkve – naglasio je on.

Dodaje da će pre toga biti organizovana vojna parada u Nišu, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset MIG-ova 29, 19 novih helikoptera.

– Srbija ozbiljno snaži, jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države – rekao je Vučić i dodao da će biti nastavljen program izgradnje stanova za pripadnike vojske i policije i BIA, kao i da će se raditi na povećanju njihovih plata.

On je pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.

 

Izvor: RTS/ Alo.rs/ B. P.

Loading...

About Autor

Check Also

ČEH PROGOVORIO: Evo šta se dešava u Ukrajini

Svedočenje češkog plaćenika Filipa Šimana baca svetlo na događaje koji su se odigrali u ukrajinskom …