Foto: youtube

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje Kurir.

Folk pevač je više od dve decenije redovno plaćao porez u toj državi, gde je imao i prijavljeno mesto prebivališta. Na tu ideju došao je devedesetih godina, kada je na prostoru Jugoslavije bilo ratno stanje i velika inflacija, pa je morao da se obezbedi za starost

Prema rečima našeg izvora bliskog pevaču, on nije ni znao da je stekao uslov za penziju, već su ga o tome obavestili predstavnici fonda iz Nemačke. Kada je napunio 65 godina, poslali su mu dopis da može da preda dokumentaciju za odlazak u penziju, što je on i uradio nekoliko meseci kasnije. Kitić je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

Loading...

Juče se nije javljao na naše pozive, ali je pre nekoliko godina pričao o plaćanju poreza, kada je davao iskaz u Poreskoj upravi.

– Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka – rekao je Mile.

Izvor: Kurir.rs

Loading...

About Novinar

Check Also

Veljko je NEUTEŠAN jer je razdvojen od SINA ŽELJKA, ovo svako veče radi !

Mora da izdrži još desetak dana. Otkako, posle pozitivnog testa na korona virus vreme provodi …