KUVA U BAZI KOD KOSOVA POLJA: Albanci se pripremaju za rat?! Sa juga poslata jeziva poruka Srbiji

Kfor nemoćan!

Vojne i bezbednosne snage Albanije i lažne države Kosova počele su juče zajedničke vežbe za upad na sever Pokrajine i napad na Srbe!

Vlasti u Tirani i Prištini saopštile su da se u bazi Pomozatin kod Kosova Polja organizuje zajednička obuka za potragu i spasavanje u kojoj učestvuju pripadnici vojske Albanije i Kosovskih bezbednosnih snaga, ali stručnjaci upozoravaju da se iza svega kriju mnogo opasnije namere.

Loading...

Bezbednosni izvori prenose da je obuka zapravo paravan za uvežbavanje vojne intervencije na sever Kosova. Akcija prema rečima odlično obaveštenih izvora očigledno ima političku podršku iz inostranstva.

– Reč je o brutalnom kršenju Rezolucije 1244 koja kaže da je Kfor jedino moguće vojno prisustvo na Kosovu. Neko iz međunarodne zajednice je očigledno zažmurio i dozvolio vojsci druge države da uđe na teritoriju Kosova pod maskom vežbanja nekakvih akcija spasavanja – navodi izvor iz bezbednosnih službi.

Vest o vežbi je prva objavila albanska ministarka odbrane Olta Džakča. Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je reč o pripremi rata.

– Ovo je jedan od najozbiljnijih udara na regionalnu stabilnost. Ovim žele da poruče da je moguća nasilna akcija vojske Albanije i KBS protiv Srba na severu Pokrajine. Ovo znači i da njihova vojska može da se pojavi skoro na vrhu Kopaonika gde je administrativna linija. Ovo što je uradila Albanija je klasična priprema za rat i to moramo najoštrije osuditi – upozorava Drecun.

Dekan Fakulteta za bezbednost „Edukons“ Miroslav Bjegović ocenjuje da Albancima neće proći pakleni plan za novo etničko čišćenje Srba.

– Mogu jedni i drugi Albanci da vežbaju koliko god hoće, ali ako im je krajnji cilj zauzimanje severa Kosova, bolje da ne troše vreme. Srbija im to nikada neće dozvoliti! Moraju biti svesni da Srbija i njeno rukovodstvo neće dozvoliti nasilno zauzimanje severa Kosova. U tom sukobu Albanci bi sigurni bili poraženi – podvlači Bjegović.

 

Izvor: Informer/Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *