KONAČNO, PRIŠTINA UKIDA TAKSE?! Stigla NAJOZBILJNIJA PORUKA otkad su uvedene!

Hodžaj je rekao da je takse ispunile svoj cilj

Teške kritike na račun vlasti u Prištini, ali pre svega najava američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta da je „Amerika umorna“ od čekanja da se takse na srpske proizvode ukinu – urodile su plodom.

Naime, samo dan posle istupanja Kosneta oglasio se zamenik Ramuša Haradinaja Enver Hodžaj i rekao da su „takse uvedene u novembru prošle godine ostvarile cilj“.

Loading...

– Šteta naneta Srbiji je oko 150 miliona evra. Dali smo pun odgovor Srbiji, pokazali smo da smo nezavisna i suverena država – rekao je Hodžaj, ali zatim najavio ukidanje taksi.

– Taksa šteti našim odnosima sa Amerikom, sa EU i blokira proces dijaloga koji bi mogao da bude dobar put da Kosovo krene napred. Naša pozicija je da taksa treba da bude suspendovana na period od 120 dana, i ovaj „prozor“ će dovesti do konačnog sporazuma. Ako se sporazum ne postigne, treba ponovo uvesti taksu – rekaoje Hodžaj.

Hodžaj je zatim rekao da blokada dijaloga i njegova eventualna propast nije u interesu Kosova.

– Mislim da je u interesu Kosova, ali i u interesu Srbije, da se nastavi dijalog, da se države uzajamno priznaju i da se Kosovo učlani u UN. Blokada dijaloga nije u interesu Kosova, naš strateški interes je da idemo napred – rekao je on.

Izvor: Espreso.rs/Lajmi.net

Loading...
loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *