ALBANSKE ORUŽANE SNAGE DOLAZE U LEPOSAVIĆ: Sve je spremno za vojnu okupaciju severa Kosova i Metohije! Samo slep ne vidi šta planiraju

Očigledno da je Priština izgleda konačno pronašla način kako da pređe Ibar i okupira i sever Kosova i Metohije

Sve je spremno za vojnu okupaciju severa KiM, ali umesto jurišnika Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija, kod Leposavića će se pojaviti albanski bataljon, tačnije, kako „Alo!“ saznaje, planira se da bude smešten u bazi „Noting Hil“.

To je jedina baza Kfora severno od Ibra, i to tri kilometra od centra Leposavića, u kojoj trenutno boravi više oko 70 vojnika, ali ima kapacitet da bude dom za oko 300 pripadnika Kfora, tačnije bataljona iz Albanije. Iako pre nekoliko dana šetnja četvorice albanskih oficira ulicama severne Kosovske Mitrovice nije prošla nezapaženo, tada je NATO to ovako prokomentarisao: „Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO, a prisustvo četiri albanska oficira ne bi trebalo nikoga da iznenadi jer je Albanija članica NATO već deset godina. Osim toga, trebalo bi da bude poznato da Albanija takođe doprinosi u misiji Kfora“, pisalo je u saopštenju međunarodne mirovne misije pod vođstvom Alijanse.

Loading...

Kada se uzme u obzir da su London i Berlin neposredno pred „šetnju“ albanskih oficira zvanično upozorili svoje građane da ne putuju na sever Kosova, kao i to da su takse i dalje na snazi, očigledno je da je Priština izgleda konačno pronašla način kako da pređe Ibar i okupira i sever Kosova i Metohije.

Kako je „Alo!“ ranije pisao, u Skoplju je nedavno održana i vežba „Blesak zapadnog Balkana“, u kojoj su učestvovali specijalci iz Makedonije, Albanije i sa Kosova, ali očigledno je da su Edi Rama i Ramuš Haradinaj rešili da podignu saradnju na još viši nivo, ovog puta vojnim prisustvom Tirane u oblasti u kojoj je srpsko stanovništvo većinsko.

Izvor: Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

ČEH PROGOVORIO: Evo šta se dešava u Ukrajini

Svedočenje češkog plaćenika Filipa Šimana baca svetlo na događaje koji su se odigrali u ukrajinskom …