DRAMATIČNO HAPŠENJE MAJKE UBICE Žena koje je ubila svoju bebu selom šetala sa nožem u ruci i pretila da će ISEĆI VENE

[ad_1]

mustapić

Foto: RAS Srbija

Živadinku S. (23) iz Mustapića kod Kučeva, osumnjičenu za ubistvo tromesečnog sina Lazara V, policija je uhapsila dok je kroz selo šetala sa nožem u ruci, a samo hapšenje bila je prava drama, jer je Živadinka pretila da će sebi prerezati vene. Nakon hapšenja, juče po podne saslušao ju je dežurni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu i predložio da joj se odredi pritvor.

Loading...

Živadinka S. je uhapšena u petak rano ujutro, nakon što je komšinica obavestila policiju da joj se mlada žena javila i rekla joj da dečačić ne diše. Patrola je odmah došla u kuću u kojoj je Živadinka S. živela sa nevenčanim suprugom Ljubišom V, koji je dan ranije smešten u bolnicu, i tromesečnim sinčićem, ali od nje nije bilo traga.

Živadinka S. osumnjičena da je ubila tromesečnog sina
Foto: Privatna arhiva
Živadinka S. osumnjičena da je ubila tromesečnog sina

U kući su našli bebu, i policajci su odmah uočili povrede na glavi bebe, pa se pretpostavlja da je mališan ugušen. Krenuli su u potragu za majkom, i nakon što im je jedna komšinica kazala da je Živadinku videla u blizini mlekare, policajci su je locirali, a tada je počela prava drama.

Živadinka je u ruci držala nož kojim je pretila da će nauditi sebi, te da će preseći vene. Policajci su potom počeli da pregovaraju sa njom da se preda, strahujući da bi tim nožem mogla da povredi sebe.

Nakon kratkotrajnih pregovora, policajci su uspeli da je savladaju i da joj stave lisice na ruke, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičena majka se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Kako je „Blic“ pisao, tromesečni Lazar je beba iz blizanačke trudnoće. Drugi dečačić Aleksandar, prema izjavama komšija, u bolnici je od rođenja, ali prema nezvaničnim informacijama i on je preminuo.

Meštani Mustapića su naveli da je Živadinka odrasla u hraniteljskoj porodici, te da se udala za komšiju Ljubišu, koji je 24 godine stariji od nje i dosta pije. Ljubiša V., kako su naveli, iz prethodnih brakova ima ćerku i sina. Ni on ni Živadinka nisu radili, već su živeli od novca koji im je iz Austrije slao Ljubišin otac, koji je već decenijama tamo i prima austrijsku penziju.

Živadinka S. je, inače, imala teško detinjstvo. Bila je smeštena i u hraniteljsku porodicu jer joj je otac slabog imovinskog stanja, a majka joj je davno umrla.


Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

– Kada je postala punoletna, niko nije hteo da je prihvati, a ona nije sposobna da živi i radi sama, pa je ostala kod mene još neko vreme. Čim je napunila 18 godina, naglasila je da je punoletna i da niko ne sme da joj kaže šta će da radi. Pre otprilike tri godine udala se za Ljubišu, koji je od nje dosta stariji i koji je u prethodnim brakovima i vezama dobio sina i ćerku. Udala se za njega tako što je krenula u selo po cigare, on je sreo usput i povezao. Počela je svake večeri da ide kod njega, da bi se posle mesec dana preselila u Ljubišinu kuću – ispričala je za „Blic“ Radica Marković, koja je četiri godine bila hraniteljka osumnjičenoj Živadinki S. i koja ima kuću nedaleko od one u kojoj je nađen mrtav dečačić.

Komšije su nam rekle da Živadinka, zbog smanjene inteligencije, nije bila sposobna da sama brine o bebi, ali da to nije bio sposoban ni otac dečaka jer je stalno pijan. Ipak, niko nije mogao da precizira ako su roditelji bili nesposobni da se staraju o dečaku, zašto nadležni Centar za socijalni rad nije preuzeo brigu o malom Lazaru.

Za sada nije poznato da li će osumnjičena Živadinka S. biti psihijatrijski veštačena, ali se pretpostavlja da će sud narediti da se proceni njen intelektualni nivo, kao i u kakvom stanju je bila u momentu ubistva.[ad_2]
Source link

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *