Sestra poginulog Srbina na letu za Najrobi NEUTEŠNA, jedva uspela da govori od plakanja

[ad_1]

AUTOR:

DATUM I VREME:
10.03.2019. 23:01

Loading...

Svih 157 putnika i članova posade poginulo je u padu aviona „boing 737“ kompanije „Ethiopian Airlines“

Đorđe Vdović

Đorđe Vdović, Foto: Facebook

Avion koji je leteo od Adis Abebe ka Najrobiju srušio se šest minuta po poletanju, a među poginulima je i srpski humanitarac Đorđe Vdović.

Ljiljana Vdović, sestra nastradalog Đorđa, kaže da svog brata poslednji put videla pre dva meseca.

 

– Dolazio je u Beograd na svaka dva meseca. Koristio je svaku priliku da doputuje i vidi decu, ali i da ih odvede preko granice. Uvek se trudio da na odredište putuje preko Beograda, samo da bi proveo malo vremena sa porodicom. Nisam ni znala da je otputovao, ali to je bilo normalno za njega zbog posla kojim se bavio. Sada je otišao na put bez povratka… Oprostite, mnogo mi je teško, ne mogu više ništa da izustim – rekla je Ljiljana, a potom zaplakala.

Pilot Boinga 737 kompanije Etiopijan erlajns (Ethiopian Airlines) koji se danas srušio, prijavio je da je imao teškoće i zatražio je da se vrati u Adis Abebu, saopštila je aviokompanija.

Etiopija, nesreća

Etiopija, nesreća, Foto: AP

U nesreći su poginuli svi putnici i članovi posade, njih 157. Avion je poleteo u 8.38 po lokalnom vremenu sa medjunarodnog aerodroma u Adis Abebi ka Najrobiju ali je šest minuta kasnije izgubio kontakt sa kontrolom leta.

 

Vdović je bio zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Pored srpskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu ispravu UN. Bio je humanitarac, borio se protiv gladi u svetu, a imao je ogromno iskustvo i oko 22 godine rada u inostranstvu.

 [ad_2]
Source link

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *