VLADIKA MILEŠEVSKI ATANASIJE: Vaskršnji post je vreme kada najintenzivnije živimo hrišćanskim životom | Vesti

[ad_1]

Episkop mileševski Atanasije Rakita pozvao je vernike da tokom Velikog posta, koji počinje danas, obrate pažnju na hrišćansku ljubav jer, ako nju postignu, veli, onda će lako postići sve drugo što im je potrebno.

Loading...


– Vaskršnji post je vreme kada najintenzivnije živimo hrišćanskim životom, kojem se učimo od Gospoda našeg Isusa Hrista, od kojeg se i napajamo životom. On nam je dao svoju nauku kojom je uredio svet i ako bi se upravljali i živeli njegovom naukom, svet bi bio savršen – rekao je u besedi vladika Atanasije.


On je dodao da sada treba najviše obratiti pažnju na postizanje osnovnih hrišćanskih vrlina.

 

– Ne smemo da dozvolimo da postanemo instrumenti zla, već moramo da se odbranimo i da živimo po Hristovim zapovestima i da budemo primer pravednosti, dobrote i ljubavi. A ako moramo stradati i biti na krstu, onda moramo svetleti sa krsta vrlinama Hristovim, kao što su mnogi pre nas, koji su bili inspiracija svetu, pre svega Gospod naš.


Vaskršnji post počinje 11. marta i traje do 28. aprila, naziva se još i Veliki post zbog posebne važnosti, ali i dužine trajanja. Na kraj ovog posta, nadovezuje se post Strasne sedmice, tako da je ukupno vreme trajanja posnog perioda 48 dana – najduži u toku godine, i završava se praznikom vaskrsenja.


Kurir.rs/ M. B.

Foto: Kurir

 

 


Kurir[ad_2]
Source link

Loading...

About ekskluzivnevesti

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *