DRAMA U PORODICI: Tošić strahuje za Karleušin život! Evo kako se ona ponaša i šta o svemu tome kaže PSIHIJATAR!

Drama u porodici, Duško ne sme da ostavi suprugu i ćerke

Fudbaler Duško Tošić ispričao je prijatelju da se nije vratio u Kinu jer je njegova supruga nakon majčine smrti u veoma lošem stanju i da joj pomaže da se oporavi od gubitka.

Duško je odlučio da do daljeg ostane u Srbiji uz suprugu Jelenu Karleušu, kojoj je početkom marta umrla majka Divna Karleuša.

Loading...

Fudbaler kineskog Guandžoua poverio se prijatelju i rekao da strahuje da pevačica nešto ne uradi sebi, pa je zbog toga pomerio povratak u Kinu.

Ne dolazi sebi

„Jelena je teško podnela majčinu smrt i nikako ne dolazi sebi. Ona je i dalje u teškom psihičkom stanju. Ne miri se s tim da Divne više nema. Neprestano plače i pije lekove za smirenje. Gotovo da ni sa kim ne progovara. Duško je nikada nije video u takvom stanju. On razume njen bol i želi da joj pomogne. On najbolje zna koliko su Divna i Jelena bile povezane, kao i to koliko puta mu je plakala dok joj se majka borila sa rakom pluća. Jelena mu je u više navrata govorila da neće moći da podnese ako Divna umre, zato se on plaši da bi sada mogla sebi nešto da uradi“, priča izvor.

On kaže da Tošić sve čini kako bi pomogao supruzi da prebrodi najteži period i da se izbori sa stanjem u kom se našla.

„Duško se ne odvaja od Jelene i preuzeo je sve obaveze oko dece na sebe. Pokušava razgovorom da pomogne ženi. Objašnjava joj da život mora da ide dalje i da ima razloga da živi za decu i porodicu, ali Jelena je neutešna. Sasluša ona njega, ali i dalje nema pomaka. I Divnina sestra jako pati, ali više strahuje za Jelenino emotivno stanje. Tošić ne može da je smiri iako danonoćno bdi nad njom. On je stanje svoje žene predočio treneru Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je imao razumevanja i dao mu dozvolu da u Beogradu ostane dokle god je to potrebno“, kaže sagovornik.

Deca sve razumeju

On ističe da Tošić sve čini kako bi njegove i Jelenine ćerke Atina i Nika lakše podnele gubitak bake, za koju su bile vezane. Objasnio im je i zašto im se majka nalazi u takvom stanju i devojčice su sve razumele.

Saša Popović

REKLA MI JE DA ĆE SE UBITI AKO UMRE DIVNA

Dan nakon što je preminula Divna, Saša Popović je posetio Jelenu. On je otkrio u kakvom se stanju pevačica nalazi:

„Ona je toliko bila vezana za majku. Uvek je govorila: „Meni ako majka umre, ja ću da se ubijem“. Izgledala je zaista loše. Bukvalno, 30 minuta nije ni pričala, nisam mogao da razgovaram sa njom. Nije mogla da prozbori nijednu reč. Tek posle toga malo se otkravila, koliko“, toliko uspeli smo nešto da razgovaramo.

Irena Popović, psihijatar iz „Laze Lazarevića“

TUGA MOŽE DA TRAJE I DO GODINU DANA

Irena Popović, psihijatar Kliničko-bolničkog centra „Dr Laza Lazarević“ kaže da osobe koje izgube blisku osobu prolaze kroz nekoliko faza do uspešnog oporavka.

„Tuga je primarna emocija koja nam pomaže da prihvatimo i obradimo gubitak osobe ili odnosa. Individualno je njeno trajanje i možemo reći da je uobičajeno da traje od šest meseci do godinu dana. Onda kada ona, nakon gubitka, traje duže od ovog perioda ili se uz nju javi i pad samopoštovanja, onda možemo da govorimo o depresiji. Normalno tugovanje ima svoje faze. Najpre faza šoka, potom neverice, faza ljutnje ili besa, pa potom faza prihvatanja i reintegracije. Uspešno završen proces tugovanja dovodi do sazrevanja osobe i psihološkog rasta. Završetak tugovanja je trenutak kada gubitak koji se dogodio možemo da postavimo u kontekst života i da nastavimo dalje. Neminovno je da ćemo i u perspektivi biti tužni kada razmišljamo o tom gubitku i kada nas nešto podseti na to, ali ćemo nastaviti dalje“, objasnila je Popovićeva.

 

Izvor: Kurir/R.J.

Loading...

About Autor

Check Also

SLOBINA IZJAVA ŠOKIRALA SVE: „Najbolji prijatelj gori od neprijatelja“ Evo o čemu se radi!

Pevač i bivši zadrugar Slobodan Radanović, aktivan je na svojim društvenim mrežama, na kojima osim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *