КOVAČEVIĆ: Vučić se namerno okružio nesposobnima, da bi mogao da dominira

Na jučerašnjem protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu građani su pozvani da se okupe u što većem broju 13. aprila na veliki narodni protest u glavnom gradu, jer to pitanje opstanka.

Dramaturg Siniša Кovačević kazao je okupljenima da Srbija „ima potencijala da se oporavi“, ali da treba da dođu 13. aprila kako bi se izborili „za malo pravde i mnogo slobode“.

– Lažna je dilema pun frižider ili sloboda, a mi smo potomci onih koji su goloruki ustajali protiv careva, samo jedna jednakost postoji – sloboda ili smrt, a mi hoćemo slobodu – rekao je Кovačević koji je potredsednik Narodne stranke.

Loading...

On je kazao i da građani nemaju prava da odustanu od protesta, zato što na taj način menjaju sistem vrednosti.

– Moramo se vratiti čestitosti i poštenju, a onda će političke promene doći kao nus pojava – rekao je Кovačević i dodao da „hoćemo da izaberemo predsednika koga na izbore neće dovesti bugarskim vozom, koji neće imati sve plakate u zemlji, gde se glas ne kupuje za crvenu i flašu pelinkovca“.

On je ocenio da su građani dobili „božju kaznu od vlasti“ i više puta ponovio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da ode sa vlasti. Prema njegovim rečima, Vučić je stvorio kult vođe namerno se okruživši nesposobnim ljudima „kako bi mogao da dominira“.

– To je čovek koji, kada se sretne sa istinom, ne prepozna je, jer se toliko se retko viđaju – rekao je Кovačević.

On je kazao i da je Кosovo sprsko, da je „deo svih nas“ i da Vučić ne može da reši to pitanje.

– Ne mogu do dogovora doći ratni huškaš i trgovci organima i ubice, jedini način da se reši problem Кosova je da on ode – istakao je Кovačević.

Izvor: N1

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *