NAGOVARAO KLINTONA DA BOMBARDUJE SRBIJU, A SADA KREĆE U TRKU ZA BELU KUĆU! Bajden slučajno otkrio tajni plan koji se tiče i BUDUĆNOSTI NAŠE ZEMLJE!

Bivši američki potpredsednik Džozef Bajden napravio je lapsus tokom večere na kojoj su se okupile demokrate u državi Delaver, što je protumačeno kao signal da će ući u trku za Belu kuću

Bajden (76) je obraćajući se prisutnima, naime, izjavio da su njegovi rezultati i stavovi napredniji „od bilo koga ko se kandidovao“.

Prisutni su burno pozdravili tu njegovu izjavu, pa se Bajden brzo ispravio rekavši:

Loading...

– Nisam to mislio. Od bilo koga ko bi se kandidovao.

Agencija AP navodi da je, iako je Bajden poznat po tome da se ne drži pripremljenog govora, njegovu izjavu moguće protumačiti kao „gaf u stilu Vašingtona“, što je slučaj kada se nenamerno kaže istina.

Kako broj kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju raste, očekuje se da će se Bajden pridružiti toj brojnoj grupi ali je do sada svoje pristalice ostavljao u neizvesnosti šta će odlučiti, navodi Glas Amerike.

U svojoj državi Delaver dočekan je kao heroj kada je na večeri na kojoj se okupilo skoro 1.000 uticajnih demokrata izjavio da je vreme da Amerika „ponovo dobije kičmu“, ali i da je „politički konsenzus“ neophodan da bi se zemlja odmakla od „toksičnog tona Trampove ere“.

– Politika nam je postala tako pakosna, tako sitničava i otrovna da više ne možemo da upravljamo, u većini slučajeva ne možemo ni da razgovaramo jedni s drugima – rekao je Bajden.

Bajden, jedan od najvećih zagovornika nezavisnosti Kosova, već mesecima razmišlja o ulasku u predsedničku trku kako bi se suprostavio američkom predsedniku Donaldu Trampu na nacionalnim izborima.

Politiko je svojevremeno naveo da je Bajden, kako je on sam pisao u svojim memoarima, imao dosta problema u pokušajima da nagovori i pridobije Klintona na ideju bombardovanja Srbije, odnosno, primene sile za rešavanje problema na Kosovu, pa nije teško naslutiti kakvu bi politku Bajden kao prvi čovek SAD zastupao kada je Srbija u pitanju.

Iako se prema svim anketama nalazi na samom vrhu po popularnosti među demokratskim potencijalnim biračima, stratezi i komentatori ističu da je pod pritiskom da uskoro uđe u trku, ili se povuče iz nje.

Izvor: tanjug/politico/informer.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *