PUTIN POSLAO UPOZORENJE VUČIĆU? Đilasov kum ga otkucao Rusima, otkrio njegove planove za protest, a onda je stigla hitna poruka u Beograd!

Mlađan Ðorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Ðilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu, a ceo plan su ruske službe bezbednosti zatim predočile predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše „Srpski telegraf“ pozivajući se na diplomatske i bezbednosne izbore.

Kako beogradski dnevnik navodi u sutrašnjem izdanju, „razbijene glave građana šefovi SzS iskoristili bi za svrgavanje (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića sa vlasti“.

Ceo plan opozicije ruske službe bezbednosti dostavile su predsedniku Vučiću.

Loading...

„Ðorđević godinama odlazi u Rusiju, pokušavajući da se pozicionira kao strateški partner Moskve u Srbiji. Krajem januara, kao Ðilasov glasnogovornik, jurio je političare lobirajući za podršku kumu da se ponovo vrati na vlast“, navode izvori lista.

Kako dodaju, Ðorđević je pred sagovornike izašao s konkretnim planom opozicije da izazove krvavi scenario.

„Ceo plan koji su Ðilas i (lider Dveri Boško) Obradović preko Ðorđevića prezentovali Rusija je prosledila Srbiji, kao i Putinovo upozorenje da se sprema rušenje predsednika Srbije“, navode izvori „Srpskog telegrafa“.

U planu je do tančina najavljeno sve ono što su Ðilas i Obradović pokušali da ostvare tokom proteklog vikenda, piše list.

„Cela akcije je sprovedena prema unapred smišljenom planu. Prvi korak predviđa napad na državnu televiziju. Ðilas, Obradović i ekipa nadali su se da će time isprovocirati policiju i da će doći do sukoba s njihovim pristalicama“, navode dalje izvori lista.

Prema pomenutom planu, u slučaju da policija ne reaguje zbog upada u RTS, bilo je predviđeno da učesnici protesta razbijaju automobile građana i zaposlenih u RTS na parkinzima u blizini javnog servisa.

„Računali su da će policija reagovati ishitreno, da će to biti inicijalna kapisla i da će uslediti obračun naroda sa policijom“, dodaju izvori „Srpskog telegrafa“.

Kako dodaje beogradski dnevnik, strategija rušenja šefa države predviđala je i plan B.

„Rezervna varijanta, koju su pokušali da realizuju, bio je pokušaj upada i blokada zgrade Predsedništva dok je u njoj Aleksandar Vučić. Vođe protesta poručuju da su spremne da i direktno uđu u sukob s policijom, da napadnu neku policijsku stanicu, ali i da upadnu u još neke državne institucije, poput parlamenta i Vlade Srbije“, dodaju izvori lista.

Kako navode, umesto podrške, Ðorđević se u Srbiju vratio praznih ruku, bez Putinove pomoći, ali su zato ruske službe sačinile spisak svih poteza opozicije i prosledile ih vlastima u Beogradu.

Izvor: Tanjug; D.K.

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *