Nova pretnja Haradinaja: Ako Srbi taknu naše granice imaće protiv sebe Albance iz CELOG REGIONA

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj nastavlja da se suprotstavlja svakom sporazumu sa Beogradom koji bi eventualno uticao na menjanje granica Kosova, smatrajući da sadašnju teritorijalnu celovitost treba zaštititi.

Ramuš Haradinaj je na ceremoniji povodom godišnjice stradanja pripadnika bivše OVK u selu Koriša, kod Prizrena, rekao da „Kosovo nema zemlju za davanje“.

„Mi na Kosovu smo na pravoj strani, ali smo u trenutku kada treba da vodimo računa o našoj zemlji. Poznato je da su Albanci tokom vekova davali zemlju koju im je Bog dao. Kada kažem zemlja Albanaca, mislim na sve etničke zajednice koje žive u svojim domovima“, rekao je Haradinaj, dodajući da „međutim, nema povratka i prakse oduzimanja Albancima“.

Loading...

„Generacija OVK je sve to promenila i tok istorije se promenio“, rekao je kosovski premijer.

Haradinaj je rekao da je Kosovo od 17. februara 2008. proizvod kompromisa i ko god pokuša da to promeni, otvoriće pitanje prava Albanaca na Balkanu.

„Složili smo se da ispunimo svoje pravo, Kosovo od 17. februara, ubeđeni da još jednom dokazujemo da želimo mir i stabilnost na Balkanu“, rekao je Haradinaj, a prenose mediji u Prištini.

Izvor: RTS

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *