„Pazi da ne završiš kao tvoji prethodnici“: NASER ORIĆ UPUTIO PRETNJE SMRĆU NEBOJŠI STEFANOVIĆU

Naser Orić poručio ministru policije da prestane da se bavi njime jer mu predstoje teški dani u Srbiji, te da na vreme obezbedi odstupnicu, ovaj mu na to kazao da on nikada ne odstupa.

Naser Orić, bivši komandant Armije BiH u Srebrenici, tvrdi da je pre nekoliko dana obišao imanje predaka u Užicu, a ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću poručuje da prestane da se bavi njime, već da analizira kako su prošli njegovi prethodnici i da na vreme spremi odstupnicu.

I dok Stefanović kaže da on ne odstupa, bezbednosni stručnjaci Orićevu poruku tumače kao pretnju smrću.

Loading...

– Ministra Stefanovića mi je žao jer tek mu predstoje teški dani u Srbiji i trebaće mu energije i znanja za to, a ne da se bavi potrebom Nasera Orića da obiđe imanje svojih pradedova. Ministru će biti bolje da analizira kako su završili njegovi prethodnici, da na vrijeme obezbedi odstupnicu – poručio je Orić.

Stefanović pak navodi da Orić izmišjenim pričama o poseti Srbiji pokušava da bude zabavan.

– Razumem da Orić često razmišlja o odstupnici i nije mu to loše. Za razliku od njega, ja ne odstupam. Čini mi se da pokušaji da bude zabavan lažnim pričama o poseti Užicu već polako postaju dosadni. Da se ne radi o čoveku koji se sumnjiči da je počinio teška krivična dela, ratne zločine protiv Srba u BiH za koje mora da odgovara, možda bi se te priče pre mogle naći u nekom časopisu poput nekadašnjeg Mikijevog zabavnika – naveo je Stefanović.

Međutim, bezbednosni stručnjaci su saglasni da je ovakvom porukom Orić pripretio ministru policije.

– Orić preti Stefanoviću. On je obična kukavica koja nema veze sa Stefanovićem, za njega je zainteresovana BIA. I pre dve godine je pričao kako je bio u Srbiji, što je bila najobičnija laž – kaže Boža Spasić, dok Marko Nicović navodi da Orić ovde verovatno aludira na bivše ministre policije i šefove DB koji su završili u zatvoru.

– Orić tim rečima gura prst u oko državnom vrhu Srbije. Kad kaže Stefanoviću da analizira kako su prošli njegovi prethodnici, verujem da tu misli na Radeta Markovića i druge koji su završili ili u Hagu, ili u zatvoru.

Nicović kaže da Orićeva pretnja ministru unutrašnjih poslova može da se tumači kao pretnja srmću.

– Orić ne kaže konkretno zašto Stefanović mora da se čuva. Međutim, kad uzmete u obzir ko to priča, kakvu istoriju ima taj čovek, da je zločinac koji je klao Srbe, onda to mora da se shvati ozbiljno i može da se tumači i kao pretnja smrću – dodaje Nicović.

Podsetimo, Naser Orić tvrdi da je pre nekoliko dana bio u Srbiji, dok ministar policije tvrdi da to nije tačno jer bi u suprotnom bio uhapšen po poternici koja je raspisana za njim zbog zločina nad Srbima u BiH.

Orić tvrdi da je bio u Srbiji, i to da bi obišao imanje predaka.

– Moji preci su 1862. proterani iz Užica i kao muhadžiri naselili se u Potočarima kod Srebrenice. Odrastao sam uz porodično predanje o bolu koji su nosili jer su morali da ostave svoja ogromna imanja. Veliki deo Podrinja i Posavine naselili su proterani Bošnjaci iz Užica, zbog toga su naši stari uvek sa posebnom setom pevali staru bošnjačku pesmu „Oj, Užice, mali Carigrade“, koja je baš posvećena tom velikom izgonu Bošnjaka Užica. Saznao sam gde je tačno imanje mojih predaka u Užicu, reč je o oko 200 dunuma zemlje, i imao sam potrebu da to obiđem, kao i mezarje mojih predaka koje je uzorano – rekao je Orić.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *