AMERIKA STOJI IZA PRIŠTINSKOG ULTIMATUMA! RUSIJA IH RASKRINKALA: Vašington režirao Tačijevu i Haradinajevu platformu!

Vašington bi mogao stajati iza pregovaračke platforme lidera samoproglašenog Kosova, što je u suštini neprihvatljiv ultimatum Beogradu, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za televizijski kanal NTV

– Početkom marta, Priština je objavila svoju pregovaračku platformu, što je ultimatum, te se navodi da bi bez ikakvih uslova nezavisnost Kosova trebalo da bude u potpunosti priznata, a da Srbi nemaju i ne mogu imati pravo da utiču na rešenje ovog pitanja. U Vašingtonu su to `progutali`. Čak i ja mislim da Vašington, najverovatnije stoji iza ovog neprihvatljivog koraka Prištine“ – rekao je Lavrov.

On je takođe naglasio da „Evropa još uvek ćuti, ali mislim da će teško moći da promeni stav koji su lideri koji sede u Prištini sada potpuno bahato zauzeli“.

Loading...

Parlament samoproglašene republike u Prištini odobrio je 7. marta zakon o platformi za pregovore u dijalogu sa Beogradom pod pokroviteljstvom EU i ovlašćenjima pregovaračke grupe. Prema tom dokumentu, ishod dijaloga treba da bude priznavanje nezavisnosti samoproglašenog Kosova od strane srpskih vlasti, te da o statusu i granicama „republike“ nije moguće pregovarati. 

 

Izvor: Tass.com

Loading...

About Autor

Check Also

ČEH PROGOVORIO: Evo šta se dešava u Ukrajini

Svedočenje češkog plaćenika Filipa Šimana baca svetlo na događaje koji su se odigrali u ukrajinskom …