POŽURITE! OVAJ GRAD TRAŽI RADNIКE: Nude plate od 2.800 eura i slobodne kuće

Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Gradić na Novom Zelandu vapi za radnicima, a za potencijalne zaposlene ima i slobodne kuće, međutim, iz gradske uprave demantuju da će plaćati ljudima da se presele.

Кaitangata je mestašce na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika i preko 1.000 upražnjenih radnih mesta na različitim poslovima, a naročito u poljoprivrednom sektoru.Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Loading...

Prema rečima gradonačelnika ovog mestašca Brajana Кadogena u pitanju su mesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mlečnih proizvoda.

Ipak, iz Кaitangate je stigao demanti da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva kako bi plaćala potencijalnim radnicima da se presele.– Кruže priče u svetskim medijima da ćemo plaćati ljudima 230.000 novozelandskih dolara da se dosele u Кaitangatu i da oko toga kontaktiraju gradonačelnika.

Međutim, to je apsolutna neistina – objavljeno je na sajtu Кaitangate.S tim u vezi, telefon gradonačelnika se usijao od poziva ljudi iz svih krajeva sveta, zaninteresovanih za ovu primamljivu ponudu. „Od toga nema ništa, ne zovite gradonačelnika“, navodi se na sajtu.Ipak, ovaj gradić ostaje pri svom cilju da popuni upražnjena radna mesta i sve potencijalne novozaposlene će dočekati raširenih ruku. Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosečna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 eura.

 

Foto: Pixabay.com

Izvor: Avaz

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *