NATO ćuti i 20 godina posle agresije! Alijansa KRIJE DOKAZE da smo oborili tri „nevidljiva“ F-117?

Jedan je pao kod Buđanovaca u Sremu, drugi, teško oštećen, jedva je prinudno sleteo kod Zagreba, a treći, takođe maltene potpuno uništen na teritoriju BiH!

Dve decenije nakon bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije otkrivena je tajna koju je NATO dugo čuvao: Vojska SRJ oborila je čak tri aviona F-117A koji su slovili za „nevidljive“.

O nadrealnom uspehu naše PVO godinama se samo šuškalo, ali kako vreme prolazi, počinju da se pojavljuju ljudi, sada u penziji, koji su spremni da govore o tome. Ruska agencija Itar tas objavila je još 25. marta 2000. godine, pozivajući se na glavnu obaveštajnu upravu ruskog generalštaba, da je NATO za vreme agresije izgubio tri nevidljiva aviona F-117 i oko 40 drugih borbenih aviona.

Loading...

O tome svedoči i general-pukovnik Spasoje Smiljanić koji je u vreme NATO napada komandovao RV i PVO naše vojske i koji čvrsto veruje da smo oborili tri nevidljiva aviona.

– Naveliko se pričalo i pisalo da su pored oborenog F-117A pogođena još dva aviona istog tipa, a da se jedan srušio ispred piste na aerodromu „Pleso“ kod Zagreba, a drugi na aerodrom „Butmir“ kod Sarajeva. Pisano je, ali je i sasvim tačno, da je administracija vazduhoplovnih snaga SAD, osim oborenog F-117A, odmah posle bombardovanja rashodovala još dva aviona istog tipa. Kasnije je obustavljen program proizvodnje tog aviona – kaže Smiljanić.

Ovaj prekaljeni oficir navodi da je tada praktično srušen mit o svemoći američke letelice.

– Naši raketaši su prvi u svetu srušili F-117A. Prva američka reakcija bila je da je obaranje slučajno. Međutim, nekoliko noći kasnije preciznom raketnom vatrom oštećen je i drugi F-117. Oštećenje je bilo takve prirode da se avion jedva dovukao do teritorije pod kontrolom američkih lokalnih saveznika – otkrio je Smiljanić.

Izvor: Srbija Danas/Srpski telegraf

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *