PANIKA! BRITANCI POKRENULI VOJNU OPERACIJU: Bunkeri otporni na NUKLEARNE UDARE PUNI SPECIJALACA! Građani prave zalihe hrane i lekova!

Britanske vlasti pokrenule su operaciju „Redfold“, koja podrazumeva aktiviranje 3.500 visokoobučenih pripadnika armije koji će biti angažovani na očuvanju vitalnih funkcija u slučaju haosa koji preti državi ako dođe do „tvrdog Bregzita“, odnosno izlaska zemlje iz EU bez sporazuma.

Specijalci se nalaze u bunkeru otpornom na nuklearne udare koji se nalazi duboko u zemlji ispod zgrade Ministarstva odbrane u Londonu.

Kako prenosi Skaj njuz, bunker nazvan „Pindar“ koristi se samo u vanrednim slučajevima kakvo je ratno stanje ili pitanje nacionalne bezbednosti. Iako se približava 29. mart, datum za kada je planiran Bregzit, a konkretnog dogovora ili sporazuma o odlaganju nema na vidiku, sve je izvesnija opcija „tvrdog Bregzita“.

Loading...

Zbog toga će pitanje izlaska Velike Britanije iz EU naredne nedelje preći iz nadležnosti kabineta premijerke Tereze Mej u nadležnost komiteta za vanredne situacije Kobra.

Specijalni timovi će biti angažovani na preusmeravanju resursa ili ljudstva u zavisnosti od potreba“, rekao je anonimni izvor blizak vladi za Skaj.

Od nedelje će vojne jedinice biti spremne za izlazak na teren i raspoređivanje unutar gradova u roku od 24 sata. Vojska će biti angažovana na transportu hrane, goriva i medicinskog materijala širom zemlje.

Tim od 200 specijalaca se priprema za vožnju cisterni sa gorivom za snabdevanje benzinskih pumpi. Istovremeno, vojne baze će biti otvorene za prijem kamiona s robom ukoliko dođe do blokade ili velikih odlaganja u lukama preko kojih se snabdeva Ostrvo.

Podsećamo, vlada premijerke Tereze Mej još ranije je upozorila građane da naprave zalihe hrane i lekova, plašeći se izbijanja velikih nemira i pada funte, nacionalne valute, ako dođe do Bregzita bez sporazuma sa EU.

Izvor: Kurir.rs
Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *