ČITAJTE JE SVAKI DAN: Molitva Svetog Vasilija Velikog za ISTERIVANJE ZLIH DUHOVA!

Blagosloven Bog naš, svagda sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Sveti Bože, Sveti Krepki, Sveti Besmrtni, pomiluj nas (triput). Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin. Presveta Trojice, pomiluj nas; Gospode, očisti grehe naše; Vladaru, oprosti bezakonja naša; Sveti, poseti i isceli nemoći naše, Imena tvoga radi. Gospode, pomiluj (triput). Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu, i sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Oče naš, koji si na nebesima, neka se sveti Ime tvoje, neka dođe carstvo tvoje, neka bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu; hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše kao što i mi opraštamo dužnicima svojim; i ne uvedi nas u iskušenje, nego izbavi nas od nečastivog. Priđite da se poklonimo.

Loading...

Zatim govorite ovu molitvu: Bože bogova i gospode gospoda, ti si stvorio ognjene činove, beztelesne sile vešto sazdao, umetnički oblikovao sve što je na nebu i na zemlji; tebe nije video ni jedan čovek, niti može videti; od tebe se boji i drhti sve što je stvoreno; sunovraćenog Arhistratika, otpalog zbog neposlušnosti, i njegovu službu zbacio si na zemlju, i sve anđele koji su zajedno s njim otpali i demoni postali, predao si mračnoj dubini podzemlja; daj da ovo zaklinjanje, koje se vrši u tvoje strašno ime, zada strah njemu, koji prednjači u zlu, i svim njegovim saradnicima, koji su s njim zajedno pali sa višnje svetlosti; nateraj ga u bekstvo, zapovedi njemu i njegovim demonima da se sasvim povuku, da ništa štetno ne čini protiv znamenovanog lika, nego da ovi potvrđeni dobiju snažnu moć da gaze na zmije i škorpije, i na svaku neprijateljsku silu. Jer sve što diše himnu peva, veliča i u strahu proslavlja tvoje Presveto ime, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u sve vekove.

Izvor: Beograd.in

Loading...

About Autor

Check Also

Da vam od VAVEDENjA PRESVETE BOGORODICE krene na bolje, izgovorite OVU MOLITVU MAJCI BOŽIJOJ

Molitva prva VAVEDЕNjU Presvete Bogorodice u hram O, Presveta Djevo, Carice nebesa i zemlje, pre …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *