Zaharova otkrila zašto je ruska vojska u Venecueli, pa rasturila Amere: Pitajte Srbe kako su im bombama donosili demokratiju!

Ruski vojni stručnjaci su doputovali u Venecuelu u strogom skladu sa Ustavom Republike i bilateralnim sporazumom o vojno-tehničkoj saradnji, navodi se u komentaru portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove.

– Ruska Federacija razvija saradnju sa Venecuelom u strogom skladu sa Ustavom te države i uz puno poštovanje njenih zakona. Boravak ruskih stručnjaka na teritoriji Venecuele regulisan je sporazumom između Vlade Ruske Federacije i Vlade Venecuele o vojno-tehničkoj saradnji, koji je potpisan u maju 2001. godine i koji su svojevremeno
ratifikovale obe države. Nisu potrebna dodatna odobrenja Skupštine Venecuele – saopštila je Zaharova, komentarišući saopštenje generalnog sekretarijata Organizacije američkih država, kojim se osuđuje dolazak dva ruska aviona sa vojnicima i teretom u Venecuelu.

Ona je nazvala političko-pristrasnim saopštenjem generalnog sekretarijata da je dolazak dva ruska aviona sa vojnicima i teretom vojna invazija.

Loading...

– Nisam iznenađena političko-pristrasnom izjavom generalnog sekretara Organizacije američkih država, u kojoj je Rusija neosnovano optužena za vojnu invaziju na teritoriju Venecuele i kršenje venecuelanskog suvereniteta – navodi se u saopštenju.

Zaharova je izrazila žaljenje što rukovodstvo Organizacije američkih država kratkovido pomaže jačanje „kolonijalnih ambicija“ Vašingtona.

Ona je dodala da SAD i dalje smatraju Latinsku Ameriku zonom svojih interesa, „kao u kolonijalnoj epohi pre 200 godina“. Međutim, po mišljenju Zaharove, nije jasno šta SAD „rade u istočnoj polulopti“.

– Možda oni misle da su narodi u tom delu sveta zahvalni što im Vašington po svom nahođenju menja lidere, ubijajući neugodne. Ili SAD smatraju da ljudi čekaju kad će im Amerikanci, na krilima svojih bombardera, doneti demokratiju. To možemo pitati Iračane, Libijce i Srbe – zaključila je ona.

 

Izvor: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *