DRAMA Dea Đurđević zamalo da dobije SEPSU! Lekari je jedva vratili u život!

Dea Đurđević juče je posle skoro dva meseca izašla iz šok-sobe i prebačena je na odeljenje ortopedije KCS.

Zbog komplikacija s povredom ruke život joj je bio ugrožen, ali su doktori sa VMA uspeli da je spasu!

Dea Đurđević, voditeljka TV Pink, juče je u pratnji lekara, majke Nene i verenika Mladena Mijatovića napustila Vojnomedicinsku akademiju, gde je provela skoror dva meseca posle stravične saobraćajne nesreće u kojoj joj je autobus otkinuo ruku.

Loading...

Dea je sanitetom Hitne pomoći prevezena na Institut za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije, gde će nastaviti lečenje. Sve vreme bila je nasmejana i raslopožena. Vidi se po njoj da se nije predala i da je spremna da ide u nove pobede. Od 7. februara kada joj se desila nesreća, bila je na odeljenju intenzivne nege i sada kada su se stekli uslovi i kada joj se stanje stabilizovalo, odlučeno je da se konačno prebaci na odeljenje ortopedije – kaže izvor i dodaje da je Dea sada smeštena kod doktora Marka Bumbaširevića, koji ju je operisao sa svojim timom i koji je uspeo da joj prišije otkinutu ruku.

– Primljena je u dobrom stanju. Pregledi su pokazali da joj je ruka sada dobro. Ustaje i šeta se. Povrede koje je zadobila zahtevaju dugotrajno lečenje i praćenje. Osim ruke, imala je i druge ozbiljne povrede grudnog koša i karlice – kaže izvor i dodaje da je doktor Bumbaširević od početka insistirao da se Dea prebaci u KCS kako bi mogao konstanto da prati njen oporavak.

Kako nezvanično saznajemo iako je zdravstveno stanje voditeljke sada stabilno, u predhodnom preiodu je bilo kritičnijh situacija za nju,a postojala je i opasnost da dobije sepsu, zbog čega joj je život u jednom trenutku bio u opasnosti.

NA VMA i imala niz operacija. Preživela je jednu veoma opasnu situaciju. Tada je bila na ivici smrti,ali su lekari sa VMA uočili problem na vreme i brzo su reagovali i izbegli komplikacije. Naime, voditeljkina ruka je posle operacije bila u stanju mirovanja i pod zavojem. Kada su joj skidali zavoje kako bi joj previli ranu, ona je bila modra i došlo je do infekcije.

Zbog toga je postojala bojazan da dođe do sepse, koja može da dovede do smrti – objašnjava izvor i dodaje da je zahvaljujući pravovremenoj reakciji doktora sve na kraju uspešno sanirano.

– Za Dein oporavak je bitno to što je napustila intenzivnu negu. Koliko god da je psihički jaka, izuzetno je teško biti u šok-sobi, i to skoro dva meseca. Tamo leže pacijenti, koji su između života i smrti. Teško da bilo ko psihički može da izdrži da svaki dan gleda pacijente koji biju životnu bitku,a mnogi od njih ne uspeju da prežive.

Dea Đurđević je teško povređena u udesu koji se dogodio kod bolnice „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu kada je posle sudara izašla iz auta da pogleda štetu. Tada je na nju naleteo autobus jer je, kako je vozač objasnio, naišao na led. Autobus je prednjom desnom stranom udario voditeljku,zalepio je za zid i otkinuo joj ruku.

 

Izvor: Kurir.rs

Loading...

About Autor

Check Also

SLOBINA IZJAVA ŠOKIRALA SVE: „Najbolji prijatelj gori od neprijatelja“ Evo o čemu se radi!

Pevač i bivši zadrugar Slobodan Radanović, aktivan je na svojim društvenim mrežama, na kojima osim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *