Šok: VUČIĆ IZNENADIO SVE! Sam bez obezbeđenja ušetao MEĐU DEMONSTRANTE! Evo šta se dešava

Zajednički traži rešenje z problem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je danas prepodne, nenajavljeno, među građane zadužene u švajcarcima ispred Kasacionog suda, gde već nekoliko dana protestuju tražeći rešenje za svoj problem.

Predsednik Vučić pojavio se među njima oko 10.00 sati, potpuno sam, bez saradnika, nadležnog ministra ili šefova nadležnih institucija. Nema ni policije.

Loading...

– Razmotrićemo kako da rešimo vaš problem, tako da vama pomognemo, a da ne načinimo štetu finansijskom sistemu – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić građanima zaduženim u švajcarcima kod Kasacionog suda, gde već nekoliko dana protestuju.

– To ne rešava problem za one koji su isterani iz stanova. Da budemo jasni, ne mogu da vam pričam bajke kao neko drugi, neću da pričam o tome kad su nastale priče o kreditima, ko je na tome insistirao. To je svako lice pojedinačno potpisalo, da li je država za to odgovorna, jeste na delimičan način, jer su se razni državnici pojavljivali i odavali utisak sigurnosti, ali ničiji potpis tu ne stoji, ni Đilasa ni Đelića, nego vaš. Ono što hoću da vas zamolim, sud će morati da donese svoju odluku, nisam došao da vam prazne priče pričam – rekao je Vučić i dodao:

– Mi smo spremni da razgovaramo i da vidimo kako da rešimo probleme ljudi zaduženih u „švajcarcima“ i da idemo na evro i to bi državu koštalo oko 125 miliona evra. Spremni smo sa bankama da razgovaramo, da banke plate 60,70 posto a država da plati 20,30 posto. Nije fer da neko plati toliki novac i ostane na kraju bez toga – poručio je predsednik.

Predsednik Vučić je rekao u ponedeljak, nakon sednice Predsedništva SNS, da je zamolio guvernerku Jorgovanku Tabaković i premijerku Anu Brnabić da još jednom se razmotre mogućnosti da se građanima, koji su se, na pritisak bivše vlasti, zaduživali u švajcarcima. Učesnici protesta kažu da ih niko nije upozoravao na mogućnost ovakvog ishoda, naprotiv.

Reč je o problemu koji traje duže od decenije i koji muči blizu 20.000 ljiudi u Srbiji. Već šesti dan zaredom članovi Udruženja ŠF protestuju ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu tražeći da Kasacioni sud donese jasan pravni stav o spornim kreditima. Zvanični podaci banaka pokazuju da kredite u „švajcarcima“ trenutno otplaćuje 16.814 građana. Prema podacima Udruženja ŠF u Srbiji je u periodu od 2005. godine do 2011. više od 22 000 građana uzimalo ovakve kredite.

Izvor Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *