Budite oprezni! GUŽVE PRI VAĐENJU PASOŠA SVE VEĆE, LJUDI U AGONIJI! Zbog sezone, ali i iz još jednog RAZLOGA!

Mnogi građani žale se na ogromne gužve prilikom zakazivanja termina za vađenje pasoša

Danima unazad pojedini građani se žale da ne mogu da zakažu termin za vađenje pasoša.

Mnogi su svoje nezadovoljstvo izrazili putem društvenih mreža, pitajući ostale korisnike da li imaju slična iskustva. Većina tvrdi da trenutno nije moguće zakazati termin putem e – uprave na opštini Vračar, Savski venac i Novi Beograd.

Loading...

Neki čak navode da je nemoguće zakazati termin ni odlaskom u policijsku ispostavu.

Sugrađani kažu i da na pojedinim mestima ima samo nekoliko termina za zakazivanje u toku dana, a većina je mišljenja da se gužve stvaraju jer je sam početak sezone. Ipak, očekuje se da za mesec ili dva dana, gužve drastično porastu.

Činjenica je i da većini građana Srbije u narednih godinu dana ističe biometrijski pasoši čije je uvođenje u Srbiji počelo pre tačno deset godina, koliki je i rok njihovog važenja.

To je dodatno stvorilo velike gužve na šalterima.

Ipak, ima i onih koji pribegavaju „trikovima“, kako bi skratili proceduru vađenja pasoša.

– Danima sam pokušavao da se prijavim elektronski, odnosno da zakažem termin, ali nikako nisam uspevao. Onda sam odlučio da odem „na bum“, pa šta mi bog da. Pošto se jedna gospođa nije pojavila u zakazanom terminu, iskoristio sam priliku da „šarmiram“ drugu stariju gospođu, koja je stajala ispred mene u redu, i da uđem „samo da pitam nešto“. Unutra sam završio šta je trebalo, na brzinu, jer stvarno brzo rade, i za 10 minuta bio sam napolju sa potvrdom koja mi je trebala – rekao je naš sagovornik.

Potrebna dokumentacija za vađenje novog pasoša

Dokumenta potrebna za vađenje novog pasoša su važeća lična karta, pasoš čiji je rok istekao, dokaz o uplaćenim naknadama od 3.000 i od 600 dinara i dokaz koji potvrđuje razlog hitnosti, ukoliko se zahteva brzinsko izdavanje putne isprave.

Nadležni su dužni da pribave uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih, ali građani mogu i sami da ih pribave, ukoliko im ne odgovara pribavljanje podataka po službenoj dužnosti u roku od 15 dana, a kako bi njihov zahtev bio rešen u što kraćem roku.

Izvor: Espreso.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *