Italijani šokirali! Bombardovanje Srbije i nezavisnost Kosova su GREŠKA! Politika NATO je ŠTETNA!

Bombardovanje Srbije bila je politička greška i nije trebalo kazniti jednu zemlju koja to nije zaslužila, kao što sam oduvek podvlačio i da je nezavisnost Kosova greška, izjavio je politički teoretičar Serđo Romano.

– I u jednom i u drugom slučaju bile su zanemarene neke druge mogućnosti – istakao je italijanski pisac, novinar, istoričar i kolumnista u intervjuu za „Večernje novosti“.

Romano, koji će u julu napuniti 90 godina, napominje da Srbija, međutim, kada je u pitanju politika, ne treba da gradi svoju budućnost na nostalgiji.

Loading...

– Srbija danas ima jedan put ispred sebe, a to je ulazak u EU, i čini se da je to najbolje, a moguće rešenje, bez mnogo sećanja na prošlost. Treba ići napred i gledati u budućnost, koja mora biti pozitivna za zemlju – smatra Romano.

On, takođe, dodaje da se sada ni SAD, a ni Evropa ne mogu vratiti u prošlost i priznati da su pogrešili.

– Nezavisno Kosovo se ne može više rasplesti, međutim, treba sve učiniti da se stvori klima zajedničkog života na tom prostoru. Žrtvovanje treba da bude obostrano i uveren sam da će onog dana kada Srbija postane članica EU, imati jedan pouzdan glas u toj uniji i biti zemlja sa autoritetom – kaže Romano, koji smatra da će Srbija kao članica EU imati više autoriteta i u odnosu prema Kosovu.

Navodeći da razume prijateljstvo Srbije sa Rusijom, Romano ističe da je oduvek bio protivnik one politike koja je imala predznak antiruska, kao i same politike NATO.

– Kada pominjete Rusiju i NATO, pisao sam više puta kako je politika NATO negativna, štetna. NATO nije politički savez, on je političko-vojni savez koji je služio i služi za pripremanje i vođenje ratova – kaže Romano.

Izvor: Srbija Danas/Novosti

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *