Očekuju se NAPADI NA SRBE!? Zabrinjavajuće američko UPOZORENJE, ŠIZOFRENE LAŽNE VLASTI prete CELOM REGIONU

Američki Stejt department, četiri dana pre britanskog Forin ofisa, upozorio je svoje državljane da ne putuju na sever Kosova i Metohije zbog mogućih terorističkih napada.

Identično kao i London, Vašington je upozorio američke građane da izbegavaju severni deo Kosovske Mitrovice, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan “zbog građanskih protesta i mogućeg terorizma”. Stejt department je ovo upozorenje objavio 21. marta 2019. godine, dok je britansko ministarstvo spoljnih poslova identičan dopis pustilo u javnost 25. marta, četiri dana kasnije.

Ništa nije slučajno kod ovih upozorenja, i ovo treba shvatiti najozbiljnije.

Loading...

Prema izveštaju Stejt departmenta lažna država je svrstana u “nivo 2” rizika od mogućih četiri. Primera radi, na maksimalnom nivou se nalaze Avganistan, Ukrajina…

“Trenutni izveštaj Stejt departmenta stavio je (tzv.) Kosovo na “nivo 2”, ukazujući na to da putnici treba da povećaju oprez zbog mogućeg terorizma. Preispitajte putovanja u severni deo Kosovske Mitrovice, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zbog građanskih protesta. Postoji značajan rizik od terorizma u Prištini, gde je pretnja od međunarodnog terorizma slična onoj u većini evropskih zemalja. Od proglašenja nezavisnosti, Kosovo je doživelo porast islamskog ekstremizma, ali i izvestan napredak u borbi protiv terorizma. Od 2014. godine uhapšeno je 125 ljudi zbog sumnje da su učestvovali u ratovima u Siriji i Iraku, a tokom 2018. godine nije bilo prijavljenih akata terorizma”, navodi se između ostalog, u izveštaju američkih stručnjaka.

Komentarišući ove navode, Igor Bečić, predsednik odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da postoje stalna opasnost i pretnje koje ugrožavaju bezbednost Srba na severu pokrajine.

– Albanski lideri su pokazali da ne prezaju od upotrebe sile. Iako Stejt department i Forin ofis periodično objavljuju ove izveštaje, prvi put se decidirano pominju sever Kosova i četiri srpske opštine, što je i te kako zabrinjavajuće. Albanci su posle hapšenja Marka Đurića u nekoliko navrata pominjali praktično invaziju na sever pokrajine, tako da ovo nije nimalo naivno. Njima odgovara destabilizacija, pa zato Haradinaj i Tači podržavaju Đilasa, Obradovića i Jeremića u stvaranju haosa u celoj Srbiji – podvlači Bečić.

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ocenjuje da ludilo koje već mesecima generišu kosovski političari apsolutno može dovesti do ozbiljne eskalacije sukoba na severu Kosova.

– Mogući terorizam ne preti samo severu Kosova već je to pretnja i čitavom regionu. Kosovski političari veoma nervozno i šizofreno reaguju na državotvorno ponašanje predsednika Vučića. Njegovo ponašanje i komunikacija smetaju Albancima, koji na to nisu navikli i nemaju adekvatan odgovor, osim pretnje oružjem i ratom. Međutim, smetnuli su sa uma da je Srbija danas snažna zemlja, s ozbiljnim liderom koji neće dozvoliti da iko ponižava i ubija srpski narod.

Izvor: Srbija Danas/Informer

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *