PAKLENI PLAN: AUTOPUT ĆE BITI BLOKIRAN?! Obradović radikalizuje proteste, želi SUKOBE PO SVAKU CENU?!

Lider Dveri Boško Obradović najavio da će ove nedelje sa pristalicama blokirati autoput u Beogradu. Poručio Đilasu i Jeremiću: Ako vi nećete, ja ću sam!

Boško Obradović, jedan od lidera Đilasovog Saveza za Srbiju, planira, kako saznajemo, da ove nedelje dramatično radikalizuje proteste i pokuša da izazove sukobe!

Obradović je proteklog vikenda na internom sastanku sa Đilasom i Jeremićem rekao da će sa svojim pristalicama blokirati najprometnije saobraćajnice u Beogradu, ali i autoput!

Loading...

Obradović je, prenosi naš izvor, naglasio da je neophodno što pre izazvati nove tenzije kao uvod u ‘finalni okršaj’, koji je planiran na protestima zakazanim za subotu 13. april.

– Boško od početka traži da se protesti maksimalno radikalizuju. On je uveren da će Vučić i aktuelna vlast sigurno pasti ako građani na svojoj koži osete blokadu, pa svoju nervozu na kraju preusmere na vlast. To je scenario koji je već primenjivan širom sveta, posebno u Ukrajini. Boško planira da svoje ljude sa automobilima izvede na autoput u Beogradu, a da zatim blokira i najprometnije saobraćajnice poput Slavije, Autokomande, kao i raskrsnicu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša – navodi naš izvor iz SZS koji kaže da se nikako ne slaže sa ovakvim planom.

On dodaje da je Boško koalicionim partnerima Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću poručio da će sa svojim pristalicama blokirati Beograd čak i ako mu se oni ne pridruže.

– Rekao je Đilasu i Jeremiću: Ako vi nećete, ja ću sam! Boškov cilj je da izazove sukobe, a najsrećniji bi bio kada bi ga uhapsili. On svojima otvoreno priča da bi ga dve-tri noći u pritvoru definitivno učinile liderom cele opozicije – otkriva naš sagovornik.

Sam Obradović juče je na konferenciji za novinare između redova priznao da sprema nasilje poručivši da Srbija ‘ulazi u opasan politički period’?!

– Nasilje vlasti i širenje mržnje prema neistomišljenicima je kulminiralo poslednjih nedelja. Ulazimo u veoma opasan politički period – poručio je Obradović i najavio da će demonstranti u subotu blokirati zgradu televizije Pink, ispred koje su pristalice ‘Dveri’ svojevremeno pretukle novinarke te televizije.

Obradović solira

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da Obradović pokazuje simptome ozbiljne političke iracionalnosti.

– To što Obradović želi da radikalizuje proteste i blokira najvažnije saobraćajnice u Beogradu može samo da podigne nivo tenzija i da dovede do nepotrebnih sukoba. Ovakav vid političke borbe pokazuje i da opozicija predvođena Boškom Obradovićem ne želi da na vlast dođe demokratskim putem, već na silu – naglašava Stanković, dodajući da to što Obradović zahteva od svojih koalicionih partnera pokazuje i da taj savez nije napravljen na čvrstim osnovama:

– Kada imate savez ili koaliciju, nemoguće je da pravite solo ispade. Pitanje je i da li će SZS opstati ako Obradović nastavi sa ovakvim solo akcijama.

 

Izvor: Informer.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *