OLBRAJTOVA I KLINTONOVA U PRIŠTINI SLAVE OTIMANJE KOSOVA! Srbi neće nikad zboraviti „DOBRO KOJE STE NAM ISPORUČILI SA BOMBAMA“!

U Prištini se očekuje dolazak Hilari Klinton i Medlin Olbrajt povodom obeležavanja 20. godišnjice od agresije NATO-a na Srbiju, koja se na kosovskoj teritoriji obeležava 12. juna kao godišnjica navodnog oslobađanja i ulaska NATO snaga

Prištinski Zeri piše, pozivajući se na saznanja portala Balkani, da će domaćini inostranim zvanicama biti tri bivša kosovska predsednika: Fatmir Sejdiu, Bedšet Pacoli, Atifete Jahjaga i aktuelni predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Organizacija obeležavanja ove godišnjice u potpunosti je poverena Atifeti Jahjagi, a očekuje se da će ceremoniji prisustvovati i bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt i Hilari Klinton.

Loading...

Podseća se da je Olbrajtova u to vreme bila državni sekretar i vodeći američki zvaničnik, koja je, kako se navodi, podstakla početak NATO bombardovanja srpskih ciljeva.

Dodaje se da je Klintonova tada bila još uvek prva dama SAD, budući da je njen muž Bil Klinton bio predsednik.

Navodi se da je Klintonova, u vreme dok je bila državna sekretarka od 21. januara 2009. do februara 2013. godine, dala ogroman doprinos jačanju jednostrano proglašene nezavisnosti i, kako kažu, „državnosti Kosova na međunarodnoj sceni“.

Zato su Olbrajtova i Klintonova pozvane da 12. juna dođu u Prištinu, što, navodi se, kancelarija Atifete Jahjage nije demantovala.

Kancelarija Atifete Jahjage je za portal „Balkani“ saopštila da je lista u izradi i da će biti blagovremeno objavljena u javnosti, prenosi Tanjug.

– Vlada Kosova je 26. marta 2019. godine donela odluku o osnivanju Organizacionog saveta za obeležavanje 20. godišnjice ulaska NATO-a na Kosovo. Ovim savetom predsedava predsednica Atifete Jahjaga. Organizacioni savet je juče održao svoj prvi sastanak i trenutno je u procesu izrade liste gostiju za događaj. Ostale pojedinosti o događaju biće objavljene blagovremeno – rekla je Atifete Jahjaga u odgovoru na pitanje portala Balkani.

Izvor: rs.sputniknews.com

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *