Šabanova udovica nasledila njegovu penziju! Evo koliko hiljada evra Goca dobija mesečno!

Nakon samo mesec dana od kada je preminuo legendarni pevač Šaban Šaulić, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rešenje o penziji koju će ubuduće primati, a koju je nasledila od pokojnog supruga.

Kako VIP ekskluzivno saznaje od izvora bliskog porodici pokojnog pevača, Šaulić je nekoliko decenija uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega će njegova supruga Goca dobijati penziju od 3.600 evra mesečno.

– Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao austrijsku penziju. Nažalost, nije stigao da u njoj uživa jer je prerano otišao, ali je zato njegovu penziju nasledila Goca – rekao je na početku razgovora za VIP izvor blizak porodici Šaulić. Kako nam je objasnio, taj iznos ne može da se poredi sa mesečnim primanjima koje je Šaban tokom života zarađivao od muzike, ali je u neku ruku uteha porodici da ipak neće ostati bez dinara.

Loading...

– Šaban je mesečno zarađivao honorare kakvim je malo koji pevač mogao da se pohvali, a tako je bilo bukvalno od početka njegove karijere. Bio je jedan od omiljenih pevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pevanja na svadbama, dobijao je honorare i do 15.000 evra. Ni veliki bakšiši ga nisu zaobilazili, a on je voleo da šakom i kapom deli višak sa svojim muzičarima. Bio je jedan od plaćenijih i zauzetijih, ako ne i najangažovaniji pevač na našoj estradi, a njegova porodica je navikla na visoki standard života. To će sada, uprkos velikoj penziji, ipak morati da se promeni – priča naš izvor za VIP.

Kako kaže, Goca verovatno više neće moći da trguje nekretninama kao ranije, ali će bar imati Šabanovu penziju, od koje će moći pristojno da živi.

– Poznato je da je Goca godinama razvijala biznis sa preprodajom nekretnina i to joj je išlo od ruke. Deo novca od Šabanovih nastupa je ulagala u nekretnine, koje bi renovirala i kasnije preprodavala za mnogo više para. Ali sada neće moći da se bavi tim poslom jer novca za ulaganje više nema, ali će bar živeti bolje nego većina ljudi u Srbiji – kaže naš izvor koji je upoznat sa primanjima porodice Šaulić.

Kako još kaže naš, Šabanova odluka da doprinose uplaćuje u Beču, gde je i živeo devedesetih godina prošlog veka, ispostavila se kao pametan potez.

– Nije Šaban uplaćivao doprinose zbog inostrane penzije, već samo zbog toga što tih godina ta zona nije bila precizno pravno regulisana. Sav porez od prihoda uplaćivao je takođe u Beču, jer je imao i njihovu radnu dozvolu – kaže izvor blizak porodici Šaulić i dodaje:

– Sada se pokazalo da je doneo pravu odluku, jer bi njegova supruga u Srbiji mogla da nasledi penziju od maksimalno 300 evra, dok će iz Beča svakog meseca stizati 3.600 evra do kraja njenog života – završava naš izvor.

Izvor: Alo.rs

Loading...

About Autor

Check Also

SLOBINA IZJAVA ŠOKIRALA SVE: „Najbolji prijatelj gori od neprijatelja“ Evo o čemu se radi!

Pevač i bivši zadrugar Slobodan Radanović, aktivan je na svojim društvenim mrežama, na kojima osim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *