Foto: Pxabay.com

SRBI KUPUJU ALBANKE, CENA OD 2.000 DO 3.000 EVRA! Kosmet, Makedonija i Albanija ostaće bez mladih žena!

Trgovina sopstvenom decom već godinama je uobičajena u romskim porodicama, a podaci govore i da se ćerke i sinovi zamenjuju za neko materijalno dobro ili iznajmljuju da bi prošili

Cene se kreću od 200 pa i do više hiljada evra. Međutim, kako za „Vesti“ objašnjava nekadašnji službenik Državne bezbednosti Božidar Spasić, nova vremena razradila su i varijacije na istu temu, pa je poslednjih godina sve izraženija i sve brojnija pojava da Albanke za brak „kupuju“ Srbi.

– Izmenilo se sve, pa se danas najviše trguje devojkama iz Albanije kojih je toliko da ne mogu sve ni da se prodaju. One dolaze iz Kukresa i drugih albanskih mesta, a cena im se sada kreće od 2.000 do 3.000 evra. Ranije su te brojke bile veće, ali je došlo do zasićenja na tom crnom tržištu, jer Albanci jure na Zapad gde traže žene koje će im obezbediti papire za rad i boravak. Tako je sve više devojaka u Albaniji, na zapadu Severne Makedonije i Kosmetu koje ne mogu da se udaju, pa ih roditelji daju za male pare srpskim seljanima i čobanima – otkriva Spasić.

Loading...

U romskim porodicama prodaju se, kaže, devojčice od deset do 12 godina.

– Te devojčice se kupuju za udaju, jer kako kupci kažu, one „garantuju čistotu“. Ukoliko dođu imućni ljudi koji rade u zapadnim zemljama, cena za ugovorene brakove ide i na više hiljada evra – priča naš sagovornik.

Ukazuje da ima i onih koji prodaju ili iznajmljuju mališane iz romskih porodica da bi za njih prosili u zemlji ili inostranstvu, ali i onih koji decu daju za novac ne razmišljajući da bi mogla da ulete u lanac prostitucije.

– Ima i roditelja u Srbiji koji podvode sopstvenu maloletnu decu i to rade vrlo svesno radi zarade. Obično je reč o socijalno ugroženim porodicama, sa margine društva, a u najvećem broju su te devojčice maloletne. Zabrinjava to što usluge ove dece kupuju od roditelja nastrani ljudi, pedofili. To se teško otkriva, jer se seksualno zlostavljanoj deci preti i ona u strahu ćute i trpe seksualna iživljavanja – priča Spasić i ističe da se ovakve situacije otkriju tek kada zlostavljana deca ne mogu više da trpe i po cenu svega odlučuju da progovore o paklu kroz koji prolaze.

Trgovina ove vrste obično počinje da cveta u proleće.

– Zimi je ograničena, a sa lepim vremenom kada prorade bašte u kafeima i kafanama, kreće i kupoprodaja, kako to oni kažu, robe zvane žena. Kao što sam rekao, iz porodica sa margina se regrutuju devojke za mali novac koje kupci zlostavljaju, a dešava se i da ih vode u inostranstvo. Tamo rade kao kelnerice, a neretko je to pokriće za prostituciju na koju su prinuđene – ukazuje dugogodišnji policajac, uz napomenu da nemaština uvek obara cene prostituisanja.

Biznis sa migrantkinjama
– Novi trendovi su žene pretvorili u običnu robu ne samo na prostoru Balkana, već su trgovci belim robljem počeli da se okreću ka biznisu sa mladim migrantkinjama koje su pobegle sa Bliskog istoka i Azije. Dešavalo se da su u Austriji na crno pazarene rumunske Romkinje, a na Istoku u bogatim arapskim zemljama najtraženije su mlade lepotice čija cena dostiže 50.000 evra – priča Spasić.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Vesti-online

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …