BIKOVIĆ ISMEJAO BRITANCE ZA SVA VREMENA! Traže ukidanje srpskog filma koji im je dolio so na ranu, ali od ovoga se NEĆE OPORAVITI!

Britanija je važila za kolevku demokratije, i ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma, kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od bregzita, kazao je Miloš Biković.

Velika Britanija je važila za kolevku demokratije, i ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma, kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od bregzita, kazao je Tanjugu Miloš Biković posle komentara londonskog Tajmsa da film „Balkanska međa“ svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir.

U komentaru objavljenom 31. marta, film koji govori o desantu na prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora u BiH zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma, se stavlja u kontekst „meke sile“ Rusije.

Loading...

„Tajms“ čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je „Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim zemljama i narodima bez zaštite“ i da je „vreme da se na to stavi tačka“, jer „kad se laž zaodene u istinu, u opasnosti su život i sloboda“.

Biković koji igra jednu od glavih uloga u ovom filmu je izrazio žaljenje što se kako kaže jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u pomenutom tekstu potpuno jednostrano ostaje neprimećena snažna poruka mira, duboko ugrađena kroz odnose koji u filmu postoje između Srba, Albanca i Rusa.

– Prema informacijama od naših partnera, distrubuterekih kuća 20 Century fox i Amadeus iz Londona, svetska distribucija filma nije prekinuta. Istovremeno, sa velikim zadovoljstvom isticem i da je distribucija u Srbiji iznenadila sve nas koji smo radili na ovom filmu i da posle dve nedelje možemo da se pohvalimo sa više od 150.000 gledalaca – kazao je Biković.

Film „Balkanska međa“, koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora u BiH zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

U filmu „Balkanska međa“ koji je režirao Andrej Vologin osim Bikovića glume Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Anton Pampušni i Goša Kučenko, a u epizodnoj ulozi se pojavljuje i proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Izvor: Novosti; D.K.

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *