HARADINAJ U PANICI BEZ DOKAZA OPTUŽUJE: Vladimir Putin tajno Srbima dao MOĆNI RAKETNI SISTEM!

Ramuš Haradinaj bez dokaza optužuje Srbiju da se sprema za novi rat na Kosovu! On tako pokušava da NATO ponovo nahuška na Beograd

Ramuš Haradinaj, samozvani premijer nepostojeće države Kosovo, lažno je optužio Srbiju da od Rusije tajno nabavlja moćni raketni sistem! Haradinaj tako pokušava da izazove sukob naše države sa NATO i Zapadom!

Lažni premijer je ustvrdio da je Beograd sa ruskim liderom Vladimirom Vladimirovičem Putinom dogovorio isporuku moćnog raketnog sistema i pozvao je Evropsku uniju da hitno reaguje!

Loading...

‘Mnogo uznemiren’

Stručnjaci nemaju dilemu da Haradinaj ‘bednim i providnim lažima’ pokušava da nahuška Zapad da započne otvoreni sukob sa Srbijom, dok albanski analitičari ocenjuju da on tako pokušava da opstane na vlasti.

Ramuš Haradinaj je izjavio da je „uznemiren“ zbog nabavke moćnog naoružanja koje su ranije dogovorile Srbija i Ruska Federacija.

– Srbija kupuje oružje u Moskvi. To oružje je usmereno na ratove i košta mnogo para, a uz to Srbija uzima novac poreskih obveznika i otvara nova radna mesta u Moskvi. Evropska unija takođe daje sredstva Srbiji i ne kritikuje je zbog očigledne saradnje sa Rusijom – kazao je Haradinaj na konferenciji za mediji, a prenosi „Zeri“.

Komentarišući navode ratnog zločinaca, šef diplomatije Ivica Dačić kaže da ovakve izjave dolaze od ljudi koji pomućenim razumom izazivaju sukobe.

– Zato ne čude upozorenja, recimo Velike Britanije, da njeni građani ne putuju ne sever Kosova. Ne isključujem mogućnost da incidente izazovu oni sa pomućenim razumom koji bi da vojno osvoje sever Kosova. Priština stalno govori o tome da se na severu Kosova nalazi jedna kriminalna struktura i da je tamo nestabilno. Međutim, mnoge zemlje ostavljaju mogućnost da se dođe do kompromisa. Zbog okolnosti koje ne idu Prištini naruku, verovatno je da Haradinaj neće povući takse. Otuda i ovakve njegove izjave – podvlači Dačić.

Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, ocenjuje da su Haradinajeve optužbe neozbiljne.

– Modernizacija RV i PVO srpske vojske jeste višedecenijska potreba, posebno kada se ima u vidu da je Srbija pre dvadeset godina bila žrtva NATO agresije. U uslovima kada su zemlje u našem okruženju ili članice NATO ili na putu da to postanu, logično je da se podigne kvalitet PVO, i to su naši zvaničnici više puta najavljivali. U svakom slučaju, Srbija ne polaže nikom račune u vezi sa nabavkama oružja – naglašava Paić.

Politikolog Aleksandar Pavić takođe ističe da Beograd ne mora Prištini da ispostavlja nikakve račune.

Laki je nervozan
– Što se mene tiče, iz Haradinajevih usta u Božije uši, baš bi bilo sjajno da dobijemo ruski raketni sistem. Srbija svakako nije dužna da o tome polaže račune lažnom premijeru nepostojeće države, čiju je terorističku organizaciju tajno naoružavala Al Kaida, uz pomoć fondova ostvarenih prodajom ljudskih organa. Haradinaj je izbegao doživotni zatvor samo zato što su svi svedoci protiv njega pobijeni. Ali izgleda da je sada malo nervozan – kaže Pavić.

Izvor: Informer.rs

Loading...

About Autor

Check Also

ČEH PROGOVORIO: Evo šta se dešava u Ukrajini

Svedočenje češkog plaćenika Filipa Šimana baca svetlo na događaje koji su se odigrali u ukrajinskom …