LICEMERI! SAD: Mi ne zauzimao strane, OD SRBIJE OČEKUJEMO PRIZNAVANJE KOSOVA KAO SUVERENE I NEZAVISNE DRŽAVE!

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer je saopštio da je „krajnje vreme“ da Beograd i Priština postignu „pravno obavezujući sporazum“, naglasivši da SAD ostaju „posvećene nezavisnosti i suverenitetu Kosova“

– Sjedinjene Države ostaju posvećene nezavisnosti i suverenitetu Kosova, kao i partnerstvu sa Kosovom i Srbijom, gde se naši ciljevi usklađuju. Srbiju i Kosovo vidimo kao dve suverene nacije koje mogu i treba da donose odluke u svom najboljem interesu. Smatramo da se interesi obe zemlje najbolje održavaju kroz bilateralni sporazum koji bi omogućio sveobuhvatnu normalizaciju odnosa usredsređenih na uzajamno priznavanje. Mi ne zauzimamo strane, niti nudimo gotova rešenja. EU je posrednik dijaloga i mi smo spremni da budemo od pomoći u tom procesu.

Predsednik Tramp je napisao da bi bilo izuzetno za žaljenje propuštanje ove jedinstvene prilike za mir, sigurnost i ekonomski rast. Obe zemlje će imati koristi od sporazuma, a obe zemlje će izgubiti ako se ne postigne dogovor.

Loading...

– Zamrznuti konflikt bi potkopao naš zajednički cilj stabilnog, sigurnog i prosperitetnog zapadnog Balkana – naveo je Palmer u intervjuu za Kord.

On je ranije rekao da se od Beograda očekuje „priznavanje i prihvatanje Kosova kao suverene i nezavisne države, a Kosovo bi moralo priznati Srbiju kao svog suseda“.

Izvor: Vostok

Loading...

About Autor

Check Also

KIJEV SPREMAN NA SVE: Ovako bi Ukrajinci da dobiju rat

Svesni činjenice da u praksi Oružane snage Ukrajine (Ukrajinske oružane snage) nemaju čime da se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.