OTKRIVENO ZAŠTO SU ALBANSKI VOJNICI ŠETALI SEVERNOM MITROVICOM! Oglasio se portparol Kfora, evo o čemu je reč

Vinćenco Graso je podsetio da je Albanija članica NATO već 10 godina i da je grupa vojnika bila sastavljena od pripadnika brojnih nacija

Kfor je večeras, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na severu Kosova, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost gripe oficira NATO u pratnji Kfora i da nema razloga za uznemirenje.

– Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO, a prisustvo četiri albanska oficira ne bi trebalo nikoga iznenaditi jer je Albanija član NATO već 10 godina. Osim toga, trebalo bi da bude poznato da Albanija takođe doprinosi misiji Kfora – precizira se u saopštenju Kfora, dostavljenom Tanjugu.

Loading...

Kfor navodi da su oficiri koji učestvuju u tim aktivnostima iz različitih država NATO, uključujući Albaniju. Dodaje se da se aktivnost sastoji od posete različitim mestima na Kosovu, uključujući Mitrovicu i druge lokacije na severu. 

Povodom, kako kažu, širenja neodgovornih glasina i izazivanja neosnovane zabrinutosti među stanovništvom, Kfor poručuje da je situacija na severu, kao i širom Kosova, „apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih naznaka ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju“.

– U stvarnosti nema razloga za brigu niti straha od bilo čega – navodi Kfor. 

U saopštenju se ističe da Kfor nastavlja da bude nepristrasno posvećen svom mandatu datom od strane UN kako bi zaštitio sve ljude na Kosovu.

– Svi se moraju osećati bezbednije kada Kfor sprovodi vežbe i kreće se po Kosovu – navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *