PANIKA NA KOSOVU – SRBIMA SE SPREMA PAKAO: Šta to Ante Gotovina radi?

Da li se na Kosovu sprema novi pogrom po principu „Oluje“? Ovu tezu dodatno potkrepljuje činjenica da je Tuđmanov general Ante Gotovina pre 7 dana viđen u Prištini!

– Gotovina ima čvrste kontakte sa zvaničnicima u Prištini i nije nemoguće da se sprema neko zlo, jer gde je on obično Srbi izvuku deblji kraj – otkriva izvor sa Kosova.

– Niko ne zna koliko se Gotovina zadržao na Kosovu i šta je tačno radio, ali je odavno poznato da je bio umešan čak i u formiranje takozvane Vojske Kosova – kaže nam naš izvor i dodaje da sa Gotovinom čvrste kontakte održavaju i Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji.

Loading...

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Beograd pominje opasnost od nove „Oluje“ kako bi upozorio međunarodnu zajednicu da Srbija takav scenario na Kosovu neće dozvoliti.

– Međunarodna zajednica je u obavezi po rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da garantuje bezbednost – rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ako međunarodne snage ne mogu da garanutuju bezbednost onda će se Srbija naći „pred upitom i velikom dilemom“, kao i u vreme „Oluje“ – kako da reaguje.

– Srbija ako reaguje onda ulazite u sukob sa KFOR-om, onda se tu postavlja i pitanje regionalne stabilnosti – rekao je Dačić.

Podsetimo srpski mediji pisali su da je Ante Gotovina, Tuđmanov general koji je 1995. godine komandovao genocidnom akcijom „Oluja“ u kojoj je ubijeno 2.000 i proterano više od 250.000 Srba, sa šefovima OVK pripremo detaljni operativni plan za napad na sever Kosova i Metohije.

Prema tadašnjim navodima i srpske tajne službe došle su do šokantnih saznanja da Gotovina aktivno učestvuje u planiranju vojno-policijske akcije kojom bi trebalo da osvoi sever Kosova i etnički očistiti tamošnje Srbe!

Za ovoj prljavi posao, kako se tvrdilo, kosovski premijer je Gotovini iz crnog fonda isplatio 500.000 evra u kešu!

 

Izvor: Espreso

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *