UPUTITE OVIM ARHANGELIMA SVOJE MOLBE: Evo koji će vas arhangel čuti ako se molite za zdravlje, sreću ili duhovni napredak…

U hrišćanskom svetu arhangeli su jako poštovani i vernici im se često obraćaju molitvama za pomoć. Međutim, svaki arhangel ima svoje mesto i svoju funkciju u hijerarhiji arhangela, pa im se tako valja i obraćati. Svaki arhangel ima neku posebnu, sebi svojstvenu karakteristiku, pa se prema njoj i molimo određenom arhangelu da nam pomogne da prevaziđemo sebe.

Arhangela ima 7.

To su Mihailo, Gavrilo, Rafailo, Urilo, Saplatilo, Jerudilo, Varahilo. Zanimljivo je da ih je baš sedam, onoliko koliko je dana u nedelji (i koliko je dana Bogu trebalo da stvori Zemlju, uključujući dan za odmor), koliko je na nebu planeta vidljivih golim okom… Uočljiva je mistična simbolika.

Loading...

Evo kada se kom arhangelu treba moliti

Mihaila je Bog stvorio prvog i on je vođa svih arhanđela. Njagovo ime znači: Onaj ko je kao Bog. Pre nego što su nastali ljudi, započeo je rat na nebu, a Mihailo je bio zapovednik nebeske vojske koja je pobedila Lucifera i zbacila ga na zemlju. Ovo je vrlo moćan anđeo i često se pojavljuje u drevnim tekstovima, poštuju ga sve monoteističke religije, zaštitnik je Izraela.

Negde ga povezuju ga sa Suncem, njegovom narandžastom i zlatnom bojom. Zlato Sunca asocira na blagostanje, zdravlje, srce, kreativnost, moć, uspeh… Primaran Mihailov zadatak je da pobedi zlo u nama (ubijanjem Zveri i zbacivanjem sa Neba). On svojim plamenim mačem preseca niti straha, izvora svih loših vibracija i osećanja. Obraćamo mu se kad nam je potrebna nova snaga, motivacija, vera u sebe, kad moramo ponovo da učvrstimo i definišemo svoju životnu svrhu. Кada se zatekne oko nas, oni istančanijih čula mogu videti bljeskove svetloplave i grimizne boje.

Najdraži i najpopularniji arhanđeo je svakako Gavrilo, čije ime znači: Bog je moja snaga. U Bibliji se javlja prorocima i ljudima kao anđeo, u svem svom blještavilu i slavi. Njagov zadatak je da prorocima tumači vizije i da prenosi ljudima važne vesti. Najveća i najvažnija koju je ikad doneo ljudima bila je vest Mariji da će roditi sina Isusa.
Povezuju sa Mesecom koji je tradicionalno povezan sa emocijama i intuicijom, boje su mu srebrna i bela.

Gavrilu se treba obraćati ako nam je potrebno usmerenje u trenucima promene u životu, kad treba da protumačimo svoje snove i kad osećamo da nam nebo nešto govori, a nemamo dovoljno izraženu intuiciju da to čujemo. Gavrilo će nam kao glasnik nebesa preneti poruku.

Arhanđela Rafaila povezuju sa isceljivanjem, a njegovo ime znači: Bog leči. No, on je zbog biblijske priče u kojoj prati Tobiju na putovanju, povezan i sa putovanjima, smatra se zaštitnikom slepih, lekara i putnika, a posebno „srećnih susreta”.

Njagova planeta je Merkur. Obraćamo mu se za brže izlečenje i očuvanje zdravlja. Кada smo na putovanju, možemo ga zamoliti da nas čuva i bdije nad nama. Ovaj je arhanđeo nekako najsimpatičniji i vrlo vrckast, često ga prikazuju kako veselo čavrlja sa smrtnicima.

Кada se pojavi, moguće je videti odbljesak zelenog svetla. Rafael vam svakako može pomoći da otpustite loše emocije i izlečite dušu.

Ime arhangela Urila znači: Svetlost Božja. Ovaj arhanđeo smatra se jednim od najmudrijih anđela, donositelj je sjajnih ideja i dubokih intelektualnih uvida. On je proroku Ezri pomogao je da rastumači vizije o dolasku Mesije. Smatra se da je on doneo i znanje o alhemiji.

Urilova planeta je Mars. Obraćamo mu se kad se nađemo pred naizgled nerešivim problemom, duhovnim izazovom, potrebom za uvidima.

Кanonizovani, biblijski anđeli su samo Mihailo, Gavrilo i Rafailo. Osim ove četvorice, spominju se još trojica arhanđela, a njihova imena variraju od izvora do izvora.

To su:

Salatil (Molitvenik Božiji) anđeo molitve, koji neprestano moli Boga za sve ljude i njih same pobuđuje na molitvu. Predstavljen je se sa očima i licem usmerenim na dole i rukama prekrštenim na grudima u molitvi.

Jegudil (slava Božija) je ukrepitelj ljudi koji se trude radi slave Božje i staratelj je o nebeskoj nagradi koja im je pripremljena.

Predstavljen je se sa zlatnim vencem u desnoj ruci, a u levoj drži trostruko spleten bič.

Varahil (Blagoslov Božji) je arhanđeo koji ljudima donosi blagoslov i blagodat od Boga.

U današnje vreme, kad govorimo o anđelima, najčešće se citira hrišćansko mistično delo s kraja 5. veka, Nebeska hijerarhija, nepoznatog mistika koji se krije iza imena Dionisije Areopagit. On je u tom teološko-mističnom spisu anđele podelio u tri nebeske sfere: nebeske savetnike, nebeske upravnike i nebeske glasnike. U ovoj poslednjoj grupi se nalaze nama najbliža bića, anđeli, čiji je zadatak da nam prenose poruke iz viših sfera.

Izvor: Opanak/Sensa

Loading...

About Autor

Check Also

Da vam od VAVEDENjA PRESVETE BOGORODICE krene na bolje, izgovorite OVU MOLITVU MAJCI BOŽIJOJ

Molitva prva VAVEDЕNjU Presvete Bogorodice u hram O, Presveta Djevo, Carice nebesa i zemlje, pre …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *