UDARNA VEST! NEMCI RASTURAJU NATO PAKT ZBOG SRBIJE!

NATO pakt je bombardovanjem Srbije i ratom u Avganistanu pokazao da štiti svoje imperijalističke interese i zbog toga bi ga pod hitno trebalo raspustiti!

Ovo kaže Aleksandar Noj, poslanik u Bundestagu i član nemačkog parlamentarnog Komiteta za pitanja odbrane. Prema njegovim rečima, zapadna vojna alijansa predstavlja pretnju po svetsku bezbednost jer krši norme međunarodnog prava i raspiruje vojne konflikte, a svoje pravo live pokazala je agresijom na Srbiju i ratom u Avganistanu.

Noj ističe da sedamdeseta godišnjica NATO nije povod za slavlje, već “mogućnost da se napokon opametimo, dok nije kasno”.

Loading...

– NATO predstavlja pretnju za međunarodnu bezbednost, zbog čega tu alijansu treba raspustiti, i to što pre. NATO koristi vojnu silu samo za zaštitu svojih imperijalističkih interesa, sistematski kršeći norme međunarodnog prava i raspirujući vojne konflikte. Poslednjih decenija ta alijansa je pokazala svoje pravo lice, a primer toga je bombardovanje Jugoslavije i rat u Avganistanu. NATO se plaši da će izgubiti svoj liderski ideološki i ekonomski položaj, zbog čega se aktivno naoružava i ide iz sukoba u sukob – objašnjava Noj. Nemački parlamentarac dodaje da na to pod hitno treba staviti tačku.

– Mi levičari zahtevamo da Nemačka izađe iz Severnoatlantske alijanse, a tražimo da se sam NATO raspusti. Na njegovom mestu treba da se napravi kolektivni sistem bezbednosti, u kojem će učestvovati i Rusija, sistem koji bi za svoj glavni cilj proglasio razoružanje – podvlači Noj.

Komentarišući ove navode, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski kaže da se čuje sve više “realnih glasova sa Zapada”.

– Borba Srbije da sačuva Kosovo će promenom sastava Evropskog parlamenta posle izbora i učešćem stranaka koje nemaju dugova prema šiptarskim ubicama i krvavom novcu još više dobiti na snazi. Država je već svakako popravila poziciju time što je uspela da status Kosova vrati u pregovore, iako je to pitanje Zapad već bio otpisao. Zato ovaj primer nemačkog poslanika treba da nas uveri da nije sve izgubljeno i da se borba isplati. Dakle nema predaje i kapitulacije – naglašava Deđanski.

Ivan Kostić, član odbora za Srbe u regionu, ocenjuje da je svaki glas koji u ovom momentu daje podršku Srbiji dobrodošao.

– Verujem da će vrlo brzo doći vreme kada će se međunarodna zajednica upoznati sa pravim posledicama NATO agresije na Srbiju. Za to nam je potrebna državna strategija i naši ljudi iz dijaspore, koji bi sve to sigurno volonterski radili za svoju otadžbinu – zaključuje Kostić.

 

Izvor: rs.sputniknews.com

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *