KALINIĆ STREPI! NE ZNA ŠTA GA ČEKA NAKON TUČE NA UTAKMICI: Presuda STIŽE BRZO, a U IGRI SU DVE MOGUĆNOSTI

Milan Kalinić na derbiju u Pioniru pretukao nekadašnjeg funkcionera Crvene Zvezde, a svađa je izbila oko crvene fotelje, pored terena. 

Voditelj i glumac Milan Kalinić više puta je izbegao zatvor zbog bahatog ponašanja, a sada mu opet preti do 60 dana robije, i to zbog tuče na košarkaškom derbiju Crvene Zvezde i Partizana u Pioniru!

Čeka se tužilac

Loading...

Kalinić je sinoć, samo minut od ulaska u halu, počeo da se tuče sa nekadašnjim sponzorom i funkcionerom Zvezde Daliborom Dadom Krkovićem iz Kule. Svađa je izbila oko mesta i crvene fotelje pored terena. Ona je bila namenjena Kaliniću i glumcu Aleksandru Radojičiću.

– Kalinić je zamolio Krkovića da se pomeri, posle čega je počela svađa u koju se umešao i direktor marketinga Crvene zvezde Marko Pavlović. Krković je Pavlovića udario i na to je reagovao i Kalinić. Udario je biznismena iz Kule nekoliko puta, a tada se umešao i funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji ih je razdvojio.

Krković je krvave glave napustio halu, a Kalinić je ostao da odgleda večiti derbi – ispričali su očevici tuče. Nakon incidenta policija je obavestila dežurnog tužioca i sada se čeka njegova odluka, koja će verovatno biti doneta sutra. Ukoliko se tužilac izjasni, Kalinić i Krković mogli bi da završe u Padinskoj Skeli ili Zabeli.

Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama za tuču na utakmici predviđa kaznu zatvora od 30 do 60 dana i novčanu kaznu od 50.000 do 150.000 dinara. Uz to, obavezno se izriče i zaštitna mera zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama.

– Kalinić je poznat kao incidentna ličnost. Mislim da on ne može da se nosi sa svojom popularnošću, stoga se ponaša kao nekakav adolescent. Počev od bahate vožnje, nepoštovanja saobraćajnih propisa i drugih učesnika u saobraćaju, ovo mu baš i ne ide naruku s obzirom na to da je i ranije osuđivan – rekao je advokat Svetozar Vujačić.

On dodaje da je poznato da su poznate ličnosti i često privilegovane, te da za njih ne važi isti zakon, zbog čega često i izazivaju incidente.

Redovno procedura 

– Umesto da odmah bude sankcionisan i priveden kako bi poslužio kao primer kako će proći svako ko se bude ponašao na sličan ili isti način, Kalinić će najverovatnije ući u redovnu proceduru. Isključio bih pritvor, ali ne bih zatvor. – zaključuje Vujačić.

Voditelj i glumac Milan Kalić objasnio je zašto se potukao.

– Svako nasilje treba osuditi. Celog života se trudim da to izbegnem i vrlo uspešno to radim celog života. Međutim, nekada dođete u situaciju da ste priterani uza zid u ćošak i bukvalno morate da reagujete – rekao je on i optužio medije da su od incidenta u Pioniru napravili nešto što nema veze sa životom.

– Desi se nekada da moraš da odgovoriš na primitivizam, prostakluk, agresiju jer drugačije ne možeš da se odbraniš. Nisam ja bio učesnik sukoba, ali sam upleten u sukob jer u principu bio upleten moj lični prijatelj, a kada neko napadne mog ličnog prijatelja, moram da reagujem. Uvek gledaš to da izbegneš. Ovo je bila situacija kada nisi mogao drugačije da reaguješ. – rekao je Kalinić.

Mnogi sada lažni moralisti pričaju da sam javna ličnost, da dajem primer mladima. Ja apsolutno svime dajem primer mladima. Daj bože da svi vode život na način kao što ga ja vodim. Naravno da su svi ljudi i deca uvek treba da traže način da izbegnu nasilje, ali isto tako morate da se nađete svom prijatelju. – rekao je on.

Umesto u aps otišao u kafanu

Iako se tukao na utakmici, Kalinić je mirno odgledao meč, a posle toga sa društvom otišao u jedan elitni beogradski restoran!

– Ponašao se kao da se ništa nije desilo. Prvo je seo da jede, a u neko doba ustao i igrao – ispričao je jedan od očevidaca.

Ukrao TV, pa dobio uslovnu

Kalinić je 2011. godine osuđen na četiri meseca uslovno u sporu koji je traja punih 19 godina, i to zbog krađe TV iz prostorija Sportskog društva Crvena zvezda!

– Tokom postupka utvrđeno je da su okrivljeni 1992. pokušali da odnesu televizor Soni Triniton iz prostorija Sportskog društva Crvene Zvezde, u čemu ih je obezbeđenje kluba sprečila – saopšteno je iz suda.

Pokosio Mađare, pa iskeširao kaznu

Milan Kalinić kažnjen je sa 250.000 dinara jer je 2015. u Brusu Lendroverom ušao u suprotnu traku, i udario u automobil troje Mađara, od kojih su dvoje zadobili teške povrede. Mediji su objavljivali da je prethodno desetak puta projurio kolima kroz crveno, čak i kada mu je ćerka bila u vozilu, a 2013. i izazvao udes u Pančevu.

Takođe je i izbegavao da se pojavi na suđenju u Brusu, ali sudija nije našla nijednu otežavajuću okolnost, te mu je, umesto četiri godine zatvora, koliko mu je pretilo, izrekla novčanu kaznu od 250.000 dinara.

 

Izvor: Srbija Danas

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *