„Nismo vas ZAŠTITILI, to je naša NAJVEĆA GREŠKA!“ Rusi traže OPROŠTAJ od Srba, pa otkrivaju ŠTA NAM JE ČINITI

Zamenik predsednika državne Dume Rusije Petar Tolstoj izjavio je da je bombardovanje SR Jugoslavije pre 20 godina bilo monstruozno, neljudsko i protivzakonito, te da je greška Rusije što nije zaštitila Srbiju od agresije.

On je naveo da je Rusija devedesetih godina prošlog veka imala previše unutrašnjih problema, posle čega se dugo nije mogla oporaviti, ali da mnogi u Rusiji smatraju da je krajnje neprijatna činjenica i velika greška, da uprkos okolnostima i teškoćama, nije uložila maksimalne napore i nije iskoristila sve mogućnosti da zaštiti suverenitet Srbije.

– Bespomoćnost Rusije pre 20 godina imala je tragične posledice, ne samo za Srbiju, već za celo čovečanstvo – rekao je Tolstoj.

Loading...

On je ponovio da je bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i odrešilo ruke kriminalcima, a da međunarodne organizacije danas ćute o tome jer počinioci tih događaja još nisu privedeni pravdi.

Ako priznaju krivicu za ubistva Srba, moraće da priznaju krivicu za ilegalne invazije na Irak, Libiju, Siriju. Popis zločina neće imati kraj – kaže Tolstoj koji je praunuk čuvenog ruskog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja.

On je uveren da bi, realizacijom projekata koji mogu da obezbede energetsku nezavisnost Balkana, ekonomska korist balkanskih zemalja od njih mogla biti veća nego od saradnje sa EU, jer je danas struktura privrede Rusije i balkanskih zemalja slična.

On je naglasio da su vekovne veze između srpskog i ruskog naroda, njihove kulture i istorije, garancija da će i u budućnosti te dve zemlje biti neraskidivo povezane.

 

Izvor: Srna

Loading...

About Autor

Check Also

Evo koliku penziju će dobiti Mile Kitić !

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, saznaje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *