Foto: Pixabay.com

OVI GRAĐANI IMAJU PRAVO NA 433 MILIONA DINARA OD DRŽAVE: Potpisan je SPORAZUM za realizaciju više programa!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije potpisali su Sporazum o saradnji u vrednosti od 433,3 miliona dinara

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović potpisali su Sporazum o saradnji u vrednosti od 433,3 miliona dinara za realizaciju programa narodnih kuhinja, porodičnih paketa hrane i higijene.

Deo te pomoći namenjen je i za smeštaj tokom oporavka dece korisnika narodnih kuhinja u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima u 2019. godini, kao i za pokrivanje troškova rada narodne kuhinje u Crvenom krstu Bujanovac.

Loading...

– Briga o našim građanima je prioritet resora kojim rukovodim. Posebnu pažnju posvećujemo mališanima zbog čega mi je veliko zadovoljstvo da kažem da smo ispunili obećanje koje sam dao prilikom posete Dečijem odmaralištu u Baošićima prošle godine da ćemo renovirati i obezbediti bolje uslove – rekao je Đorđević.

Kako je navedeno u saopštenju, na predlog Đorđevića u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, prvi put nakon 35 godina od izgradnje, počeli su radovi na rekonstrukciji objekta, za koju je izdvojeno 30 miliona dinara, a u planu je da bude završena do kraja maja ove godine.

– Značaj ovog odmarališta je veliki, u njemu borave deca iz grupe korisnika narodnih kuhinja i humanitarne pomoći, bez roditelja iz udaljenih seoskih sredina i sa područja južne srpske pokrajine Kosova i Metohije – rekao je Đorđević.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović je rekao da će zahvaljujući razumevanju Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, deci iz najugroženijih socijalnih grupa biti omogućeni bolji uslovi za odmor i oporavak, ali i učenje.

Foto: Pixabay.com

Izvor: Srbija Danas

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *