HITNO UPOZORENJE SRPSKIM VOZAČIMA! Ako sada ovo NE URADITE, bićete DRAKONSKI KAŽNJENI!

Evo gde će kontrola vozila biti najrigoroznija!

Vozače će na autoputu Beograd-Niš na proleće snimati 56 kamera na 14 lokacija u oba smera, i to na deonicama od svega šest do 32 kilometara.

To znači da će saobraćajna policija moći još detaljnije da beleži i kažnjava prekoračenja dozvoljene prosečne brzine od 130 kilometara na čas.

Loading...

Kako navodi, pored već postojećeg video-nadzora na naplatnim rampama na Koridoru 10, „Putevi Srbije“ će uskoro raspisati konkurs za pilot-projekat nadogradnje postojećeg naplatnog sistema na autoputu Beograd-Niš koji predviđa, između ostalog, postavljanje kamera i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi.

Rukovodilac ovog projekta Darko Savić iz „Puteva Srbije“ otkrio je lokacije na kojima će video-nadzor biti postavljen – Niš, Aleksinac, Aleksinački rudnici, Pojate, Paraćin, Jagodina, Batočina, Markovac, Velika Plana, Smederevo, Vodanj, Umčare, Mali Pozarevac i Beograd (Vrčin).

– Imaćemo ukupno 56 kamera na 14 takozvanih portala ili nosača u oba smera. Na svakom portalu imaćemo po dve kamere, koje će snimati saobraćaj u sve tri trake. Recimo, u smeru Beograd-Niš kamere će biti ispred naplatne stanice Beograd u Vrčinu, zatim nakon 10 kilometara ispred naplatne stanice Mali Požarevac, pa posle sedam kilometara ispred Umčara i tako na još 11 lokacija – objasnio je Savić.

On je dodao da vozači između Umčara i Vodnja nemaju nijedno odmaralište niti benzinsku pumpu, jedino mogu da stanu u zaustavnu traku.

– Slično je između Batočine i Jagodine gde ne postoji odmaralište, iako je razmak prilično dugačak, čak 22 kilometara – rekao je Savić i dodao da očekuje da ugovor bude potpisan do kraja godine, a ceo sistem adaptiran na proleće.

On je istakao i da „Putevi Srbije“ niti rade niti će raditi merenje prosečne brzine.

– Naš sistem ima mogućnost da izvrši proračun prosečne brzine kretanja svakog vozila na deonicama između tih 14 portala. Da li će se to koristiti u svrhu naplate kazne, to će odlučivati nadležni organi, odnosno policija. Mi njima naš sistem stavljamo na uslugu – naveo je Savić.

On je podvukao da će kamere sa stoprocentnom preciznošću beležiti registarske oznake svih vozila, koja se kreću brzinom od 250 kilometara na sat.

Takođe, naglasio je da kamere koje budu postavljene neće meriti trenutnu brzinu vozila.

Savić je rekao da je cilj „Puteva Srbije“ povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Izdato je i upozorenje da će, kada bude postavljeno 14 kamera duž autoputa Beograd-Niš, postojati opasnost da vozači koji na različitim deonicama prekorače dozvoljenu srednju brzinu budu sankcionisani sa više kazni.

Izvor: Espreso.rs

Loading...

About Autor

Check Also

Branio sam na smrt osuđene“ (4)

[ad_1] „Druže predsedniče, druže stalni sudija, i drugovi sudije porotnici. Svedoci smo epiloga jedne teške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *